Apple ile Ericsson'un bir takım patentler için bir süredir süren anlaşmazlığından sizlere söz etmiştik. Ancak yine de özet geçelim. Ericsson özellikle mobil alanda patent konusunda önemli bir yere sahip. Bunlara, GSM, 3G standartları UMTS ve LTE ile 4G ağlarda kullanılanlar dahil olmak üzere çeşitli mobil iletişim standartları için gerekli olan patentler de dahil. Akıllı telefon üreticileri ise eğer firmanın bu "standart" patentlerini kullanırsa anlaşma gereği her yıl firmaya belli bir miktar para ödemek zorunda.

Zaten birçok üreticinin devam eden anlaşması bulunuyor. Ancak Apple'ın Ericsson ile olan anlaşması bir süre önce son bulmuştu. Yeni bir anlaşma ise sağlanamamıştı. Hatta bu olayın ardından Ericsson bu yılın başlarında Apple'a dava bile açmıştı. Bu davanın sonucuna göre iPhone'ların satışının durdurulması dahi söz konusuydu.

Reuters'in haberine göre, iki firma dava sonuçlanmadan, geçtiğimiz gün itibariyle anlaşma sağladılar. 7 yıl sürecek olan anlaşmaya göre Apple, bu yıl da dahil olmak üzere yıllık periyotlarda satılan her hücresel destekli iOS cihazı başına belirli bir oranda ödeme yapacak. (Cihaz başına, gelen paranın %0.5'i Ericsson'a verilecek)

Diğer taraftan anlaşmanın parasal detayları ise açıklanmadı.