Samsung ve Apple arasında 2011 yılında bu yana devam eden patent davaları nihayet geçtiğimiz aylarda son bulmuştu. Samsung’un 548 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin ardından son bulan patent davası görünüşe bakılırsa bir kez daha başlayacak.

Apple’ın istediği ek ücrete gelmeden önce; patent davasını ana hatlarıyla hatırlayalım. Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde 2011 yılında başlayan davada bir yıl sonra ilk karar verilmiş ve Samsung 930 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı. Samsung’un davayı temyize götürmesi ve mahkeme heyetinden cezanın tekrar hesaplanmasını istemesiyle ödenecek miktar 548 milyon dolara geriledi. Tabii bunca yıl içinde Samsung ve Apple’ın davaya dahil etmek istedikleri birçok model ve patent oldu.

Samsung’un 548 milyon dolarlık ödemeyi kabul etmesiyle nihayet patent davasının son bulduğu konuşulurken Apple, Samsung’un 178.6 milyon dolarlık daha ek ödeme yapması için mahkeme heyetine başvurdu. Apple’a göre Samsung’a ait isimleri üst bölümdeki görselde yer alan telefonların ihlal ettiği beş patent nedeniyle Güney Koreli üreticinin yeni bir ödeme yapması isteniyor. Mahkeme heyetinin bu noktada vereceği karar merakla bekleniyor.