Apple, mobil işletim sistemi iOS 8, geliştirmelerine son hız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde iOS 8.3'ün ilk betasını yayınlayan şirket, bugün iOS 8.3'ün ikinci betasını yayınladı. Yayınlanan iOS 8.3'ün yeni betasında, Türk kullanıcılar için bir sürpriz var. 

Apple, kişisel asistanı Siri'ye Türkçe dil desteğini nihayet iOS 8.3'ün betası ile birlikte getirdi. Şu an beta aşamasında olduğu için Türkçe Siri'de bazı hatalar görülebiliyor ancak bu hataların iOS 8.3'ün tam sürümü ile birlikte giderilmesi bekleniyor.

Daha önce Apple'ın iş ilanı sayfasında birçok kez yakında karşımıza çıkacağı sinyallerini veren Türkçe Siri'yi şu anda sadece geliştirici hesabına kayıtlı olan iOS cihazlarınız ile test etmeniz mümkün ancak eğer iOS 8.3'ün yayınlanmasına kadar beklemek istemiyorsanız, önümüzdeki ay başlayacağı tahmin edilen iOS 8.3 açık beta testlerinde iOS cihazınıza iOS 8.3 yükleyebilir ve Türkçe Siri kullanmaya başlayabilirsiniz.

Öte yandan Siri, Türkçe'nin yanında Rusça, Danca, Felemenkçe, Portekizce, İsveççe, Tay dili ve Hindistan İngilizcesi gibi diğer dil desteklerine daha kavuştu.

Diğer taraftan iOS 8.3 beta 2'nin getirdiği yenilikler sadece Siri ile sınırlı değil. Yeni beta bunun yanında yeni emojiler, yeni Apple TV betası gibi yenilikler getiriyor.