5 Nisan'da resmi açılışı yapılacak olan Türkiye'deki ilk Apple Store kapılarını açarak büyük bir sürpriz yaptı. İstanbul Zorlu Center A.V.M'de açılan Apple Store'un üzerindeki muhafaza tamamen kaldırıldı ve mağaza tüm ihtişamıyla günyüzüne çıktı. Kubik cam tavanlı mimarisiyle New York 5. Cadde’deki meşhur Apple Store’u andıran mağaza, etkileyici mimari detayları ve şıklığıyla daha açılmadan Apple meraklılarının yoğun ziyaretine uğramaya başladı bile.



Son hazırlıkları devam  eden mağazada şu anda personel eğitimleri sürüyor. Aşağıda görebileceğiniz görsellerde, renkli ve modern tasarım anlayışı belirgin, ayrıca mağazanın incelikle hazırlanmış detayları da dikkatlerden kaçmıyor.
İşte iki katlı olarak hazırlanan Türkiye'nin ilk Apple Store'undan ilk görüntüler...




ABDULLAH GÜL VE TIM COOK AÇILIŞA KATILACAK MI?

Burada internet kararırken Tim Cook acaba Apple Store açılışına katılacak mı?
 
Apple Store 5 Nisan'da İstanbul Zorlu Center'da yapılacak şaşaalı bir törenle açılacak. Böylece, dünyanın belli başlı metropollerinde dolup dolup boşalan bu dükkanlardan ilki Türkiye'ye resmen giriş yapmış olacak.
Kuşkusuz, ekonomik açıdan son 10 yılını sıçramalarla, büyüme ile geçirmiş Türkiye için yeni bir simgesel eşik bu.
 
Açılışa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılacağı kesin gibi.
 
Peki Apple yönetimi?
 
Acaba şirketin CEO'su Tim Cook gelecek mi?
 
Apple o törende hangi düzeyde temsil edilecek?
 
Rivayet muhtelif.
 
Son çıkan bazı haberlere göre Cook da törende Gül ile birlikte 'kurdele' kesecek. Ama Apple cenahı bu konuda sessiz. Şimdilik. Bu manalı bir sessizlik olabilir. Türkiye'de milyonlarca tüketicinin gözbebeği bu marka. Peki, Apple Store açılışında Türkiye kullanıcısı neyi kutlayacak? Apple ürün yelpazesinin hemen tamamı, GSM ve internet dokusu üzerinden işliyor. iPhone, iMac, iPod, iPad...
Tüm bu soruların cevabı 5 Nisan günü saat 10:00'da açıklığa kavuşacak. Hep beraber izleyip göreceğiz.