Interbrand'ın geleneksel olarak her yıl yayınladığı en değerli 100 marka listesi geçtiğimiz hafta açıklandı. Apple, son yıllarda eline geçirdiği listenin birincilik koltuğunu bu yılda kimseye kaptırmadı ve birinci oldu. Listenin ikinci sırasında ise bir başka teknoloji Microsoft yer aldı.
 
Nokia'yı satın alan ve hisse değerinde büyük artış yakalayan şirket, enerji devi Exxon Mobil'i geçerek listenin ikinci sırasına yükseldi. 408 milyar dolar piyasa değerine ulaşan şirketin hisseleri, son 18 ay içerisinde Wall Street'te %70'lik bir artış kaydetti. Microsoft, aynı dönem içerisinde bir diğer borsa endeksi NASDAQ'ta ise %45'lik kazanç elde etti. Listenin birincisi Apple'ın değeri ise 670 milyar dolar olarak açıklandı.
 
Microsoft, Nokia'yı satın aldıktan sonra Lumia telefonlarla her geçen gün akıllı cihaz pazarında payını artırıyor. Analistler, giyilebilir yeni teknoloji ürünler ve yeni Windows 10 işletim sistemiyle çıkış yakalayan şirket hisselerinin, önümüzdeki dönemde de değer kazanmasını bekliyorlar.
 
İKİ ŞİRKETİN DEĞERİ TÜRKİYE'Yİ GEÇTİ
620 milyar dolarlık Apple ve 408 milyar dolarlık Microsoft'un marka değerleri toplandığında, 2013 yılında 820 milyar dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) elde eden Türkiye'den daha değerli olduğu görülüyor. 


Veriler Türkiey İstatistik Kurumu sayfasından alınmıştır.