Her ne kadar birçok teknolojisever tarafından Çinli üreticilerin hazırladığı ürünler pek güvenli olarak görülmese de son yıllarda Çin menşeli markaların yaptığı ciddi atılımlar gözlerden kaçmıyor, hatta öyle ki birkaç yıl içinde teknoloji dünyasında Çin'in önemi çok daha büyük olabilir.
Tayvan merkezli TrendForce'un araştırmasına göre, 2014 yılının bitimi itibarıyla Çinli üreticilerin tüm dünyada dağıttığı akıllı telefon sayısı 450 milyonun üzerinde olacak. 2014'ün bitmesine az bir süre kaldı ve bu gerçekten ciddi bir rakam. Ayrıca, geçmişle kıyaslandığında %38.6'lık yükselişin olduğu ve Çinli üreticilerin global pazara giriş yaptıkları 2011 yılından bu yana her sene yüksek oranlarda büyümeler gerçekleştirdiği bildiriliyor. Bu büyümelerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği tahmin ediliyor.
Araştırma detaylarında, Lenovo, Huawei ve Xioami şirketlerinin bu sene ayrı ayrı 60 milyon civarlarında sevkiyatlar gerçekleştirdiği, global pazarda büyük pay sahibi olan Samsung ve Apple'ı takip ettikleri belirtilmiş. Bu Çinli üreticilerin 2015'teki hedefleri de ayrı ayrı olarak 100 milyon üniteyi görebilmek.
Son dönemlere baktığımızda, Xioami'nin özellikle ince ve hafif tasarımlı telefonlarla ön plana çıktığını görüyoruz. Lenovo, bir süre önce Amerikalı Motorola'yı satın alarak mobil kapasitesini artırmış ve yeni pazarlarda da faaliyetlere başlayabileceği konuşulmuştu. Huawei ise de son yıllarda kapsamını genişletti ve ülkemizde de faaliyetlerini sürdürüyor.