2013'ün en çok beklenen telefonlarından en üst seviye özelliklerle donatılmış Galaxy S4, sonunda ülkemizde de satışa sunuldu. Peki, bugünlerde adından oldukça söz ettiren Samsung, bu iddialı başarısını neye dayandırıyor ve rakiplerinde olmayıp da S4’te olan özellikler neler?
1. Genişletilebilir hafıza: Özellikle iPhone 5 ile S4 arasındaki en büyük farklardan biri, S4’te 64 GB’ye kadar kendinize depolama alanı oluşturabilirken iPhone 5’te Apple’ın size sunduğu hafıza ile yetinmeniz gerekiyor.
2. Kamera: Samsung Galaxy S4'te ön ve arka kamerayla aynı anda fotoğraf çekebilme işlevinin üzerinde oldukça durmuş. Yüzünüzü yerleştirebileceğiniz sayısız çerçeve sunulması, etkili bir fark olmamakla birlikte özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için tercih sebebi olabilecek peş peşe çekim, çift kamera kaydı, otomatik parlaklık ayarlama, stabilizasyon özelliği, sesli fotoğraflar gibi özellikleri iPhone 5’te bulamıyorsunuz.
3. Şarj ömrü: Azami 8 saat konuşabileceğiniz iPhone 5’in karşısında tam 14 saat konuşma süresi olanağı sağlayan S4, kullanıcılarını oldukça memnun eden bir performans sergiliyor. Cihazın 2.600mAh kapasiteli pili, en yüksek parlaklık seviyesinde 7 saatin üzerinde sörf yapmanıza olanak tanıyor. Böyle büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekran için 7 saatin çok iyi olduğunu söylemeliyiz. Cihazın pilinin tam olarak şarj olması, beraber gelen şarj cihazını kullandığınızda sadece 2 saat sürüyor.
4. Ekran çözünürlüğü: 1920x1080 ful HD ekran çözünürlüğüne sahip olan S4’ün karşısında 1136x640 "retina" ekranlı iPhone 5 kullanıcılarıyla buluşuyor. Şunu da söylemek lazım ki, bu farkı ancak detay fotoğraf çekimlerinde ve yüksek çözünürlükteki resimlerde fark edebilirsiniz.
5. İşlemci gücü: ARM Cortex-A15 çekirdekli ve yardımcı grafik işlemcisiyle kullanıcısını oldukça memnun eden S4’ün karşısında işlem gücü S4'e nazaran daha az bir iPhone 5 duruyor ki bu durum çoğu iPhone kullanıcılarının canını şimdiden sıkmaya başladı.
Akıllı telefon pazarında kıyasıya mücadele hızla devam ederken, markaların hamleleri de giderek ilginç ürünler yaratma ve pazar stratejileri üretilmesini doğuruyor. Bakalım markaların bir sonraki hamleleri hangi alanlarda olacak? Bekleyip göreceğiz.