Arox Bilişim, gerçek dünyadaki çevrenin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü ve grafiklerle zenginleştirilmesiyle meydana gelen fiziksel görünüm olarak tanımlanan artırılmış gerçeklik (augmented reality-AR) konusunda yerli bir platform geliştirmek için düğmeye bastı. Arox Bilişim Sistemleri Satış ve Pazarlama Direktörü Sibel Şahin, bu alanda iki tane yabancı platform bulunduğunu belirterek, “Ama bu platformlarda uygulama geliştirmek ve yıllık lisans ücretleri yüksek. Türkiye’de bu alanda kendi platformunu yazan ilk firmalardan biriyiz. TÜBİTAK destekli yerli platformun şu anda sertifikasyon kısmındayız. Bu aşamada bitince yerli geliştiriciler bizim platformumuzu kullanabilecek” dedi.
 
Hayalden gerçeğe
Şahin, “AR, tanıtım ve lansmanlarda kullanılabilir. eğitim, müzecilik, Oyun alanında ve daha pek çok sektörde kullanımı var. Animasyon ve simülasyonlar yapılabilir. Bu teknoloji hayalleri gerçek ortama taşıyor” dedi.
 
Müzelere hareket
Arox’un artırılmış gerçeklik uygulamasının kullandığı projelerinden biri Sakıp Sabancı Müzesi. Müze için geliştirilen dijital müze uygulaması ziyaretçi sayısını artırdı. Bu uygulamayla müze gezenler için görsel zenginlik de artırıldı. Sibel Şahin, müzede yaptıklarını şöyle anlattı: “Tablette uygulama açılıyor ve bütün eserleri tabletten üç boyutlu canlandırarak dolaşıyorsunuz. Farklı deneyim yaşatıyoruz.”