Avea, Türkiye’nin gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirmek üzere hayata geçirdiği ‘FCBEscola Camp Avea’ projesine ek olarak; şimdi de NBA işbirliğiyle basketbola gönül veren gençleri potalara kazandırmak için ‘Avea NBA Basketbol Kampı’nı hayata geçiriyor. Tüm dünyada basketbola ilgi duyan çocukların bu spora olan tutkusunu eğitimle besleyen NBA, Türkiye’de böyle bir uygulamayı ilk kez Avea işbirliğiyle gerçekleştiriyor.
 
Avea NBA Basketbol Kampı, basketbol tutkunu gençlere NBA’in yol haritasını çizecek
 
NBA’in tüm dünyaya eğitim veren koçu Neal Meyer liderliğinde düzenlenecek Avea NBA Basketbol Kampı, 25-26-27 ve 28-29-30 Ocak tarihlerini kapsayan 3 günlük iki dönem olarak Kadıköy Muratpaşa İlkokulu’nda 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği ile yapılan seçmeler sonucunda belirlenen 100 genç, ‘Avea NBA Basketbol Kampı’ aracılığıyla, hayallerini süsleyen NBA ligine adım atabilmelerini sağlayacak yol haritasına da kavuşmuş olacak.
Kampa katılacak gençler, yakın zamanda NBA Hall Of Fame arasına girmiş; 9 kez “NBA ALL-Star” ve Olimpiyatlar’da 2 altın madalya almış olan şampiyonluk yüzüğü sahibi Gary Payton başarılı bir sporcu olmanın inceliklerini hem pratik hem de teorik olarak öğrenecekler.
Avea’nın kurulduğu günden beri Türkiye’de sporun gelişimini desteklemeyi ve bu alanda değerler üretmeyi ilke edindiğini belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir,  “2012’den bu yana, dünyanın en prestijli ve başarılı spor organizasyonlarının başında gelen NBA’in Türkiye Resmi Ortağı olarak basketbolun ülkemizde gelişmesi için çalışıyoruz. Avea NBA Basketbol Kampı projesini de; basketbolun Türkiye’de daha geniş kitlelere ulaşması ve bu spora gönül veren gençlerin teşvik edilmesi amacıyla gerçekleşirdik” dedi.
 
FCBEscola Camp Avea projesini sosyal alanda gerçekleştirdiği inovatif çalışmaları “Fileleri kucaklayan Rövaşatası” diye nitelendiren Akdemir; Avea NBA Basketbol Kampı için ise “Türkiye’nin basketbol geleceği için mükemmel bir asist”  benzetmesini yaptı.