Avea, dünyanın önde gelen telefon üreticilerinden Nokia ile stratejik bir işbirliğine imza attı. Gerçekleştirilen bu işbirliğiyle Nokia Lumia 525 cihazı, Avea’ya özel üretildi. Nokia Lumia 525  bu özel işbirliğinin bir simgesi olarak sadece Avea İletişim Merkezleri ve bayilerinde satılacak.

AVRUPA’NIN İLKİ

Avea CEO’su Erkan Akdemir, “İşbirliği kapsamında sunulan cihaz, Nokia’nın operatör işbirliğiyle ürettiği “Avrupa’daki ilk akıllı telefonu” ile Türkiye’de de bir GSM şirketi tarafından gerçekleştirilen “ilk üretici ve operatör markalı” cihaz unvanını aldı” dedi. Bu tür stratejik iş ortaklıklarının her iki markanın pazarlama çalışmalarına ve prestijine önemli katkılar sağladığını belirten Akdemir, “Nokia ile başladığımız bu stratejik ortaklığı yeni işbirlikleriyle taçlandırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki; gelecek, yenilik ve değişimle beslenen iş ortaklıklarıyla şekillenecek” dedi. Akdemir, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) cep telefonuna taksitte getirdiği sınırın bu tür işbirliklerine etkisi olup olmadığı sorusuna, “Bu proje çok önce başladığımız bir proje. Dolayasıyla taksitli satışla ilgisi yok. Ancak BDDK’nın kararı sonrası operatör ve üretici işbiliklerini daha sık göreceğimizi düşünüyorum” yanıtını verdi.

Lumia 525’in özellikleri

AVEA yazılımıyla üretilen Nokia Lumia 525, 529 TL satış fiyatı ile piyasaya sunulacak. Windows phone 8 işletim sistemi,    4 inç ekran, 5 MP kamera, çift çekirdekli işlemci ve renkli kapaklarının yanı sıra 21 mbit hıza sahip.