Mobil işlemciler her zamankinden daha güçlü. Artık tabletlerde veya mobil cihazlarda inanılmaz oyunlar görmeye hazırlanın. Daha önce konsolda oynadığınız bir oyunu iPad'de oynayabileceksiniz.
İlginç bir gelişme Battlefield cephesinden geldi. Battlefield 4'ün iOS'ta çalıştığını gösteren 2 tane ekran görüntüsü yayınlandı. Geliştiriciler Metal sayesinde Frostbite motorunun iPad'de çalıştığını belirtiyor. Metal API'si geliştiricilere ham GPU gücünden yararlanmayı kolay hale getiriyor ve yüksek detaya karşın performansı kesmiyor. Geçtiğimiz WWDC etkinliğinde Metal API'sinin ne kadar marifetli olduğunu Apple vurgulamıştı.


 
Geliştiriciler şu açıklamayı yaptı;
"Frostbite motorunda etrafın yıkılması veya dinamik ışıklandırma özellikleri gerçek zamanlı olur. Bu muhteşem görsel kaliteyi yakalamak ise performansın üstüne ekstra yük bindirir. Ancak donanım ve yazılım sınırlamaları nedeniyle, engellerle başa çıkmak bizi zorladı. Sınırlama nesnelerin, görselliğin küçülmesini sağlıyordu."


 
Apple'ın sunduğu Metal ile birlikte bunlar değişmiş durumda. Nihayet küçülmeden daha fazla nesnenin ve detayın oyuna eklendiği belirtiliyor. Ancak ekran görüntüleri sizi yanıltmasın. Çünkü bu görüntüler motorun yeteneklerini denemek amacıyla yapılan bir test demosuna ait. Başka bir şey değil. Ancak bu durum oyunun iOS'a hiç çıkmayacağı anlamına da gelmesin.
Kaynak - Teknokulis