Bilkom’un distribütörlüğünde Türkiyeli tüketicilerle buluşan Graphisoft, güncel cloud servislerinin ötesine geçen yeni BIMcloud ile özellikle inşaat sektörüne avantaj kazandıracak.
Bilkom güvencesiyle ürünlerini tüketicisiyle buluşturan Graphisoft’un yeni ürünü “BIMcloud”, inşaat sektörünün işini kolaylaştıracak!
Geliştirdiği yenilikçi çözümler ile sektörünün lideri olan Graphisoft, tüm ekiplerin doğal BIM datası üzerinde gerçek zamanlı çalışmasına olanak sağlayan yeni ürünü BIMcloud’u tüketicisiyle buluşturuyor. Tam teşekküllü bir BIM iş platformu olan BIMcloud, tüm ekiplerin doğal BIM datası üzerinde gerçek zamanlı çalışmasına olanak sağlıyor. Yeni ürün, Graphisoft patentli Delta-Server teknolojisi ve gelişmiş Cloud-sunucusu mimarisi ile üst düzey BIM işbirliği ortamı yaratıyor.
Graphisoft‘un Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Akos Pfemeter, lansmanı Japonya’da seçkin inşaat şirketlerinin yöneticilerinin de katıldığı bir toplantıyla yapılan BIMcloud hakkında şunları aktardı. “Çoğu insan Cloud sistemini çevrimiçi sağlanan, veri depolama, yazılım yönetimi, yazılım hizmetleri ile ilişkilendirmektedir. Potansiyel olarak biz Cloud ile çok daha ötesini gerçekleştirebiliriz ancak bunun için mevcut Cloud sisteminin ötesine bakmamız gerekir. Bu daha ortak görüş olarak konumlanmamış olsa da, inanıyoruz ki Cloud sistemleri insanların ortak çalışmasında önemli rol oynayacaktır. Graphisoft’un en yeni ürünü olan BIMcloud, özellikle inşaat sektöründe yer alan her büyüklükteki firmanın tam entegre şekilde BIM iş akışını yönetmesine olanak sağlayarak bu fikri destekleyecektir.”
 
BIMcloud’u benzerlerinden ayıran üstün özellikleri
 
Gerçek Zamanlı: Graphisoft’un Delta server teknolojisi sayesinde, boyutu ve kompleks yapısı söz konusu olmadan tüm Bina Bilgi Modelleri üzerinde çalışılması mümkündür. Cloud tabanlı sistem mimarisi, sıradan bir internet bağlantısı olan her noktadan, 7/24 ve çoklu bağlantı yapılabilmesini sağlar.
 
Güvenli: Yüksek ağ toleransı ile uzun mesafelerden dahi, standart internet bağlantısı ile bağlanılabilir. İçerisinde bulunan, güvenli HTTPS protokol desteği, gelişmiş yedekleme, sürüm geri yükleme özellikleri ile size hem güvenli hem de akıllı bir çözüm sunar.
 
Esnek: BIMcloud, yazılım ve donanım bağımsız olarak her sisteme kolayca adapte edilebilir ve erişime açık veya kapalı sunucular üzerinde çalıştırılabilir. Sadece HTTP protokolü kullanan bir internet bağlantısı olması, BIM yazılımını kullanan cihazlar ile sunucu arasında bağlantı kurulmasında yeterlidir.  Aynı zamanda BIMcloud yöneticisi olan kişi, sunucunun tüm özelliklerine istenen her mobil cihazdan erişebilmektedir.
 
Ölçekli: Cloud’un gerçek zamanlı BIM çalışma özelliği, her boyutta sunucuya adapte olur. BIMcloud ile işlemci veya bellek ihtiyacı arttığında projenizi durdurmanız gerekmez. Gerektikçe yatay ölçeklendirme ile yeni BIMcloud sunucuları eklenebilir.
 
Entegre: Graphisoft’un BIMcloud çözümü, büyük çaplı firmaların bilgi işlem sistemlerine tam olarak uyumludur. LDAP aracılığıyla Dinamik Active Directory entegrasyonu kullanıcıların username/password kombinasyonları ile BIM projelerine erişmesine olanak sağlar. Çoklu katman kullanıcı erişimi ve rol yönetimi, BIMcloud’un tüm organizasyonlarda ve büyük kurumsal yapılarda kolayca çalışmasını sağlar. BIMcloud’un mobil entegrasyonu ile ekip üyelerinin BIM akışına mobil cihazlarını kullanarak katılmalarını sağlar.