Bimeks Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP'a yaptığı açıklama ile Darty Elektronik Mağazalarını devralmaya başladığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Mart ayında Darty mağazalarının bir kısmının devir işlemlerinin tamamlandığını belirten Bimeks, bugün KAP'a yeni bir açıklama yaparak Dart Balçova mağazasınında devir işleminin tamamlandığını açıkladı. Bimeks eklenen yeni Darty mağazasıyla birlikte 127 mağazaya ulaştı. Bimeks ayrıca geriye kalan Darty mağazalarının Nisan ayının ilk yarısında tamamlanacağını açıkladı.
 
Bimeks'in bugün KAP'a yaptığı duyurunun tam metni:
20.02.2014 tarihli duyurumuz ile Şirketimizin,  Kesa Turkey Limited'in "Darty" markası altında faaliyet gösteren 28 mağazasındaki tüm stok ve duran varlıkların, çalışanların ve bu mağazalara ilişkin kira sözleşmelerinin devralınması işlemi ile ilgi Rekabet Kurumu'na yapılan başvurusunun, Rekabet Kurumunun 20.02.2014 tarih ve 13183850-120-1992 sayılı yazısı ile izin verildiği kamuoyuna duyurulmuştu.
Söz konusu husus ile alakalı olarak Mart ayı içerisinde Darty mağazalarının sayım ve devir işlemleri başlamış olup yapılan planlama kapsamında  28.03.2014-07.04.2014 tarihleri arasında Darty Balçova mağazası sayım ve  devir  işlemleri tamamlanarak  BİMEKS  mağazası olarak faaliyete geçmiştir.
Diğer Darty Mağazalarının da Nisan ayının ilk yarısı içerisinde sayım ve devir işlemlerinin tamamlanması suretiyle Bimeks mağazaları olarak faaliyetlerine devam edecektir.
Yukarıda bildirilen mağazalarımız ile 2014 yılında 22 mağaza faaliyete geçirilmiş olup toplamda 127 mağazaya ulaşılmıştır.