Akıllı telefonda yıl sonuna doğru pek çok marka yeni modellerini vitrine çıkarıyor. Android telefonlarda adeta bir yeni model furyası yaşanıyor. Geçen hafta yerli yabancı pek çok markanın tanıtımına şahit olduk. Casper, Alcatel, Huawei, General Mobile, Sony yeni modellerini piyasaya sunan markalar oldu. 5.2 inç’lik ekran, Android işletim sistemi, düşük fiyat ve iyi teknik özellikler ortak noktaları. Yılbaşı için hediye seçenekleri arasına girebilecek orta ve giriş seviyesindeki yeni cep modellerine mercek tuttuk.

Hepsi 5.2 inç ekran

CASPER: Via P1’i görücüye çıkardı. 5.2 inç Full HD ekrana sahip telefon, Corning Gorilla Glass 3 ekran korumayla geldi. Kavisli ekranıyla ele oturan tasarıma sahip. 4 GB bellek, 1.4 Ghz 8 çekirdek işlemcisi, 32 GB dahili depolama kapasitesi var. Parmak izi okuyucusuyla da güvenlik konusunda beklentisi yüksek kullanıcılara hitap ediyor. 16 megapiksel çözünürlüğe sahip çift LED flaş destekli ana kamera, 8 megapiksel çözünürlükte ise selfie kamerası var. Ön yüzünde flaş da bulunuyor. Bu sayede daha aydınlık, keskin ve net selfie fotoğraflar çekilebiliyor. 165 gram ağırlığında ve 3.000 mAh pili var. Kasım ayının ikinci haftasından itibaren KDV dahil 1.199 TL’den satışa çıkıyor.

ALCATEL: Markanın VR gözlüklü akıllı telefonu IDOL 4 ve tarza göre kişiselleştirilebilen akıllı telefonu POP 4S Türkiye’ye geldi. IDOL 4, 5.2 inç’lik ekran boyutu, 3 GB’lik belleği, 16 GB dahili depolama hafızası, 1.7 GHz hızda Qual-comm Snapdragon işlemciyle donatıldı. 2.610 mAh batarya kapasitesi, 13 MP arka, 8 MP ön kamerası var. En sevilen uygulamaları anında kullanıcıya sunan Boom tuşu da bulunuyor. IDOL 4’ün diğer sürprizi ise, sanal gerçeklik gözlüğüne dönüşen bir pakette gelmesi. VR gözlükleri, akıllı telefonla kullanılabiliyor. VR içerikli oyun ve videolar Onetouch VR Store’dan indirilebiliyor. Altın, koyu gri ve metalik gümüş renk seçeneği var.bulunan telefonun fiyatı ise 1.099 TL.

Kameralar geliştirildi

GENERAL MOBILE: Firma, bu yıl lanse ettiği GM 5 Plus’ın ardından GM 5 ile yoluna devam ediyor. GM 5’in, 5 inç HD IPS dayanıklı Gorilla Glass 4 ekranı var. Android 7.0 Nougat yazılımıyla pazara sunuldu. 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 64 Bit mimarisine sahip güçlü bir işlemciyle geldi. 13 MP arka, 5 MP ise ön kamerası var. 2 GB Ram, 16 GB depolama kapasitesi bulunuyor. Mikro SD kart desteğiyle bu kapasite 64 GB’ye kadar çıkabiliyor. İki ve tek sim kart versiyonu var. 9.3 mm inceliğindeki telefon 2.500 mAh’lık bataryaya sahip. 4 Kasım itibariyle satışa çıkan GM 5’in fiyatı ise 699 TL.

HUAWEI: Mate 9, Huawei’nin son cep telefonu modeli. Münih’te tanıtılan telefonun kısa süre içinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. 5.5 inç IPS ekranı var. 20-12 MP’lik iki lensli Leica kamerası, 8 MP ön kamerası bulunuyor. 4 GB Ram ve 64 GB’lik dahili bellekle donatıldı. Mikro SD kartla bu 256 GB’ya kadar çıkarılabiliyor. Kirin 960, ARM Cortex-A73/A53 8 çekirdekli işlemci ve Mali G71 8 çekirdekli grafik işlemcisi özelliklerini barındıran dünyanın ilk yonga setine sahip. Mate 9, tamamen yeni süperşarj teknolojisi ile 4000 mAh yüksek yoğunluklu pili birleştirdi. Porsche tasarıma sahip versiyonu da tanıtıldı. (Hanife Baş / Milliyet)

Haberin devamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz...