Son olarak Chrome uygulamalarını masaüstüne taşıyarak kullanıcıların internet bağlantısı ve tarayıcıya gereksinim duymadan uygulamalara hızlıca erişebilmelerini sağlayan Google, popüler tarayıcısını geliştirmeye devam ediyor. Chrome tarayıcısının geliştirici sürümü ile birlikte artık Windows 8’in modern arayüzünde Chrome OS’u kullanmak mümkün olacak.
Google, intenet kullanıcılarının en çok tercih ettiği internet gezgini Chrome’a her sürümde yeni özellikler kazandırıyor. Son yenilik ise Chrome’un Windows 8 sürümünü kullananlara yönelik. Son geliştirici sürümü ile birlikte Chrome OS ile Windows 8’i biraraya getirerek Windows 8 içinde Chrome deneyimi bir üst seviyeye taşınıyor. Yeni güncellemeler alan Chrome’un Windows 8 sürümü tam ekran gezintiden çok daha fazlasını sunuyor.
Chrome OS’un kullanıcı arayüzü ve işlevlerini Windows 8’in modern arayüzünde kullanmak çok yakında mümkün olacak. Şu an geliştirilme aşamasında olduğu için çökme sorunları yaşansa da modern Chrome’un oldukça etkileyici olduğunu belirtelim. Sol alt köşeden Google uygulamalarınıza erişmenizi sağlayan uygulama başlatıcısı, birden fazla pencere açma, pencereleri isteğe göre düzenleme ve tam ekran görüntüleme, uygulamaları kısayol olarak atama gibi özellikler bir sonraki Chrome’da bizleri bekliyor olacak.
Chrome'un dev kanalındaki son sürümünü indirerek modern arayüzlü Chrome’u denemeye başlayabilirsiniz. Tabii ki varsayılan tarayıcınızın Google Chrome olması gerekiyor.