Çin hükümeti tarafından da desteklenen Linux dağıtımcısının, şirket yönetimindeki sorunlardan dolayı kapanacağı öğrenildi. Microsoft’un özellikle Venus ürünüyle başarısız olduğu Çin’de Windows’a alternatif olarak kullanılan Red Flag Linux, pek çok açıdan Windows XP’ye benzemesiyle pek çok kişinin hoşuna gitmiş, bazıları tarafından da eleştirilmişti.
ZDNet’in haberine göre; firmanın 150 çalışanı, projeyi destekleyen Çin Bilim Akademisi’nden 15 milyon Yuanlık (yaklaşık 2.5 milyon dolara denk) ödenmemiş maaşı almanın yollarını arıyor. Akademi firma yönetimi suçlarken, yerel basında da firmanın marka yönetiminin başarısız olduğuna dair yorumlar var.
Japon Miracle Linux, Sri Lanka’lı Enterprise Technology ve Güney Koreli HaanSoft’un da olduğu Asianux adı verilen konsortiyumun da parçası olmuş olan Red Flag okul, hükümet daireleri ve hükümet ajanslarında yoğun bir şekilde kullanılmaktaydı.
Çin hükümeti geçtiğimiz yıl 1 milyon kere indirilen Ubuntu Kylin dahil çeşitli işletim sistemlerini ülkede kullanıma sürdü. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl Android ve iOS’la rekabet edecek milli işletim sistemi COS’u da yürürlüğe sürdüler.