EMEA bölgesinin sektöre ilişkin en önemli konferanslarından olan FTTH Forum, Türkiye’de dünya ile aynı anda fiber çağını başlatan Turkcell Superonline’ın stratejik ortaklığıyla ikinci kez İstanbul’da düzenleniyor. Lizbon, Barselona ve Budapeşte’nin ardından geçen yıl ilk kez fiber dünyasının başlıca şehirlerinden İstanbul’da gerçekleştirilen konferans bu yıl da 8-9 Ekim 2013 tarihlerinde Hilton Otel’de yapılacak.
FTTH Forum konuşmacıları arasında Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, telekom şirketlerine danışmanlık konusunda uzmanlaşmış Ventura Team’in kurucularından Richard Jones, akıllı şehircilik anlamında önemli projelere imza atan Amsterdam’da danışmanlık sunan Frans-Anton Vermast gibi isimler yer alıyor.
“Fiber altyapının sunacağı yeni dünyanın ayak izlerini takip edeceğiz”
FTTH Forum’u düzenleyen Hansecom’un Genel Müdürü Hassan Claussen, konferansı ikinci kez İstanbul’da gerçekleştirmeye karar vermelerinde, Türkiye’nin canlı ve yenilikçi iletişim pazarının yanı sıra sektörde uluslararası düzeyde yön verici bir konumda bulunmasının rol oynadığını belirtti.
Türkiye ve dünyadan önemli telekom operatörleri, bağımsız danışmanlar ve analistlerin bir araya gelerek, fiber optik teknoloji konusunda yenilikleri, çözümleri, en iyi uygulamaları paylaşacağını söyleyen Claussen, “FTTH Forum, hem evlere kadar fiber bağlantı konusunda teknik gelişmelerin üst düzeyde ele alınacağı hem de fiber altyapının gelecekte bize sunacağı yeniliklerin paylaşılacağı bir etkinlik olacak. Özellikle akıllı şehirler oturumu bu konuda bütünsel bir bakış açısı sağlaması açısından son derece zihin açıcı olacak” dedi.
“Ülke olarak, geleceğin teknolojisinde söyleyecek sözümüz var”
FTTH Forum’un ikinci kez stratejik ortaklığını üstlenen Turkcell Superonline’ın Genel Müdürü Murat Erkan ise beş yıl önce başladıkları fiber yatırımları ile Türkiye’yi ışık hızında internet ile tanıştıran operatör olduklarını belirterek, sektörde uluslararası gelişmeleri ve eğilimleri yakından takip ettiklerini söyledi. Erkan, “Vizyoner yatırımlarımız sayesinde altyapı konusunda çok önemli mesafe kat ettik. 75 ile değen 32 bin kilometrelik fiber altyapımızla, 12 ilde 1,5 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmetini götürdük. Bu yatırımlarla Türkiye’yi fiberde dünya liginde üst sıralara taşıdık. Türkiye’yi bu altyapı üzerinden sunulan hizmetler konusunda bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bütün bunları yaparken de geleceğin teknolojilerinin İstanbul’da konuşuluyor, tartışılıyor olması büyük önem taşıyor. Bu nedenle Turkcell Superonline olarak, sektörümüzün bölgemizdeki en önemli organizasyonlarından biri olan FTTH Forum’a bir kez daha stratejik ortak olduk. Geleceğin teknolojisine ilişkin söyleyecek sözü olan bir ülke olarak, böyle organizasyonlarda ev sahipliğini üstlenmemize katkıda bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.