Popüler mobil uygulama Shazam, 73 yaşındaki milyarder yatırımcı Carlos Slim'in de yeni gözdesi. Daha çok telekomünikasyon, medya, inşaat ve bankacılık alanında yatırımları bulunan Slim, ilk kez bir teknoloji girişimine yatırım yapmasıyla da dikkat çekiyor. Businessinsider'de yer alan habere göre Carlos Slim, 'gelecek gördüğü' ve 350 milyon kişiye ulaşan Shazam uygulamasına 40 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı.

iOS, Android, Windows Phone gibi neredeyse tüm mobil işletim sistemlerine uyumlu olan Shazam, çalan şarkıyı algılayarak kullanıcılara şarkının, şarkıcının, yer aldığı albümün adı gibi bilgileri verdiği gibi uygulama üzerinden şarkının satın alınmasına da olanak sağlıyor. Dünya çapında 350 milyon, aylık 70 milyon aktif kullanıcısı olan Shazam’ın her ay 10 milyon yeni kullanıcıya ulaştığı biliniyor. Dünya çapında en çok indirilen 10 uygulamadan biri olan Shazam, dijital satışlarından yılda 300 milyon dolar kazanıyor.
Dünyanın en zengin adamı
Meksikalı telekom zengini Carlos Slim, 73 milyar dolarlık servetiyle Forbes'in milyarderler listesinde birinci sırada yer alıyor. İngiltere merkezli Shazam, şarkı tanımlama uygulaması olarak kullanılıyor. Kısa sürede mobil dünyanın en ünlü uygulamaları arasına girdi. Geçen aylarda şirketin CEO'su Andrew Fisher'in uygulamaya yeni özellikler katacağı açıklamaları da ilgiyi artırmıştı. Shazam ayrıca, reklam kampanyalarında da kullanılıyor.