Akıllı telefon kullanıcılarının gün içerisinde onlarca kez açıp kapattıkları tuş kilitleri kendilerine para kazandırabilir. “Mobil uygulamalar reklamlardan para kazanırken kullanıcılar neden reklamları izlerken para kazanmasın?” düşüncesiyle yola çıkan yeni Android uygulaması Locket, Google Play‘deki yerini aldı.

Uygulamayı indirdikten sonra cihazın kilit ekranında beliren reklamlar, kullanıcı kilidi açtığında para olarak kullanıcıya geri dönüyor.
Şimdilik sadece Android kullanıcılarına para kazandıracak olan “Locket” adındaki uygulamayı indirerek hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz. Para kazanmak için yapmanız gereken ise sadece ekran kilidinizi açmak. Uygulama, akıllı telefonunuzun ekranına belirli reklamlar gönderiyor ve siz ister o reklamlara tıklayın ister hiçbir şey yapmadan telefonunuzun menüsüne dönün, ekran kilidinizi her açtığınızda para kazanın.
Her ekran kilidini açtığınızda size 1 cent kazandıran bu uygulama sayesinde eğer siz de günde en az 100 kez ekran kilidini açıyorsanız, ay sonunda yaklaşık 60TL gibi bir gelir elde edebilirsiniz. Oyunlar ve uygulamalar arasında sürekli maruz kaldığımız reklamları kullanıcıya daha olumlu bir izlenim yaratarak sunmanın planlandığı bu uygulamada, daha önce defalarca yaptığımız ancak bizlere hiçbir şey kazandırmayan ekran kilidini açmanın paraya dönüştürülmesi, reklamların izlenme zorunluluğunun olmaması ile birlikte oldukça faydalı ve mantıklı görünüyor.