TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook Portekiz ekonomisine yakın olduğunu iddia etti. Bir milyarın üzerinde kullanıcısı olan ve geçen yıl yaklaşık 12 milyar gelir elde eden Facebook ekonomik etkisinin daha büyük olduğunu iddia ediyor. Facebook önderliğinde hazırlanan bir raporda, Ekim 2014 itibariyle sosyal medya devinin küresel ekonomiyi 227 milyar dolarlık etki ettiği, toplamda 4,5 milyon kişiyi iş imkanı sağladığı ifade edildi.

Bu kabaca bir hesapla Avrupa’nın büyük ekonomilerinden Portekiz Ekonomisine denk geliyor. Rapor danışmanlık şirketi Deloitte tarafından hazırlandı.Ancak ekonomistler bu verilerle aynı fikirde değil. 

Bağımsız ekonomistler Deloitte ve Facebook’un raporda tartışmalı veriler kullandığını ve Facebook’un her biri “like” hareketini dikkate aldığını belirtti.
Stanford Üniversitesi ekonomisti Roger Noll, “Sonuçların hiçbir mantığı yok. Facebook’un etkisi kendisinden değil internet erişimi ve kullanımının artmasından kaynaklanmaktadır” dedi.

Facebook COO’su Sherly Sandberg ise ekonomistlere katılmadığını ifade etti ve “Biliyoruz ki Facebook insanların akıllı telefon almalarının, özellikle gelişen ülkelerde en büyük sebebidir” dedi.