Facebook Messenger uygulamasının Ekim ayı sonlarında duyurulan iOS ve Android güncellemeleri dün aktif hale gelerek tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale getirildi.
Daha önce sadece ufak bir grup Android kullanıcısı için aktif olan uygulamayı şuan tüm iOS ve Android kullanıcıları indirebilir durumda.
Yapılan güncelleme sonrasında göze çarpan en büyük değişiklik, uygulama ile birlikte sadece Facebook arkadaşlarınıza değil, rehberinizde ekli olan ve uygulamayı kullanan diğer kişilere de mesaj gönderebileceksiniz. Bununla birlikte mesaj gönderim hızı da geliştirilerek arttırılmış. Uygulama ile SMS gönderir gibi mesaj gönderebileceksiniz.
Her iki platform içinde yeniden tasarlanarak özel ikonlar, renkler ve sesler kullanılan uygulama sayesinde hem Android hem iOS kullanıcıları kendi işletim sistemlerine özgü bir uygulama kullandıklarını hissedebilecekler.
Facebook'un uzun çaplı planlarında önem verdiği uygulamalardan biri olan Facebook Messenger, ücretsiz mesajlaşma sağladığı için Facebook açısından büyük önem taşımakta ve bu yüzden gerekli geliştirme ve güncellemeleri düzenli olarak yapılmaktadır. (Tamindir)