Fatih Projesi’nin İç Anadolu ve Ege Bölgesi’ndeki 8 bin 500 okulu kapsayan bölümünün ihalesini teknoloji yatırımlarıyla bilinen Datateknik kazandı.
Datateknik, Türkiye’de 15 milyon öğrenciyi ilgilendiren Fatih Projesi’nin ikinci faz kurulum ihalesinin sahibi oldu. Geçen ay yapılan Akıllı Tahta ihalesinde 1 milyar 300 milyon liralık rakamla rakiplerinden 250 milyon lira daha düşük teklif vererek dikkatleri üzerine çeken Datateknik, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki okulların kurulumlarını da yapacak. Fatih Projesi’nin Doğu Anadolu Bölgesi’ni kapsayan kısmını ise Sentim firması kazandı. Üç bölgeyle birlikte 13 bin okulu kapsayan ve önceki gün karar verilen ihalenin toplam bedeli yaklaşık 500 milyon lirayı buluyor.
Datateknik Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kabukçu, Fatih Projesi’ne bilişim alanındaki tüm tecrübelerini aktaracaklarını söyleyerek, “Teknoloji alanında Türkiye’yi bilişim üssü yapacak tüm projelerde yer almak istiyoruz” dedi. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yapılan ihaleye 7 firma teklif sunmuştu. 347 bin 367 akıllı tahtayla ilgili en düşük teklifi 3 bin 800 liralık birim fiyat ve toplam 1 milyar 320 bin lirayla Datateknik vermişti. Yerli ve yabancı birçok firmanın ilgi gösterdiği Fatih Projesi kapsamında okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okulların 620 bine yaklaşan dersliğine dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlanması planlanıyor.