Mobil oyun dünyasında bir anda favori olan ve ardından geliştiricisi tarafından uygulama mağazalarından kaldırılan Flappy Bird geri dönebilir.
Vietnamlı oyun yapımcısı Dong Nguyen 50 bin dolar reklam kazancına rağmen, Flappy Bird’ün zarar verici şekilde bağımlılık yapması ve huzurlu hayatının çekilmez bir hal aldığını söyleyerek oyunu marketlerden kaldırmıştı. Bu kararın hemen ardından birçok Flappy Bird kullanıcısı, içinde Flappy Bird'ün yüklü olduğu telefon ve tabletlerini binlerce dolar fiyatlarla ikinci el sitelerinde satışa sunmaya başladı. Hatta birçok geliştirici bu kararı fırsat bilerek Flappy Bird'ün benzerlerini yaparak kullanıma sundu.
Oyunun yapımcısı Dong Nguyen çok tartışılan kapatma kararının ardından, oyunu tekrar geri getirebileceğine dair ipuçları verdi. Rolling Stones‘a konuşan Nguyen Flappy Bird’ü tekrardan yayınlamayı düşündüğünü ancak bunun tek bir şartla yapabileceğini açıkladı. Nguyen bu şartında, oyuncuların işlerinden, derslerinden geri kalmamaları ve cihazlarına zarar vermemeleri için, oyuna arada ara vermeleri gerektiğine dair hatırlatmalar içerecek bir formatta olacağını söyledi.
Nguyen'in bu açıklamasından sonra, tonla para verip yapabileceği reklamı, Flappy Bird'ü marketlerden kaldırarak yaptığı yorumlandı. Zira Nguyen bundan önce Flappy Bird için hiçbir reklam çalışması yapmamıştı.
Nguyen'in bu kararı sonrası Flappy Bird yüklü cihazlarını ikinci el sitelerde satanlar ve oyunun benzerini piyasaya sürenler ticari olarak çok üzüleceğe benziyor.