Samsung'un Galaxy Note 3 ve akıllı saat Galaxy Gear’ı tanıttığı Berlin'de düzenlenen IFA 2013 Teknoloji Fuarı'nın bir diğer önemli ürünü yenilenen Galaxy Note 10.1 tablet oldu.
3G ve Wifi bağlantı seçeneklerine sahip modellerde dört çekirdekli 1.9 Ghz işlemci kullanılıyor. LTE özellikli modelde ise çift çekirdekli 2.3Ghz gücünde bir işlemci var. 3 GB RAM ise standart ve bu kategoride bir ilk olma özelliğini taşıyor. Android 4.3 temelli cihazın arka kamerası 8 Mp, ön kamerası ise 2 MP çözünürlüğünde. 1080p çözünürlüğünde video kaydedebiliyor. Çoklu ekran özelliği yeni Galaxy Note 10.1 için de söz konusu ve büyük ekranda daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Wi-Fi, Wi-Fi + 3G ve Wi-Fi + LTE olmak üzere üç farklı modeli bulunan Galaxy Note 10.1'in yılın son çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Londra’daki Galaxy S4 serisi akıllı telefonlardan tanıtımından sonra Samsung’un IFA Berlin için de iyi hazırlandığı hemen farkediliyor. Özellikle Galaxy Gear kendi segmentinde son kullanıcıya en yakın ürün gibi görünüyor. Akıllı saatler giyilebilir teknolojik ürünler arasında en popüleri konumda ve Samsung bu alanda yaptığı erken çıkışla avantaj yakalayabilir.
Galaxy Note 3 ise gerçekten Samsung’un Android’i ileri taşıdığının net bir göstergesi. IFA Berlin sonrası 10 Eylül’de Apple’ın nasıl bir çıkış yapacağı giderek daha fazla merak edilir bir hal alıyor…
1378373478_samsung-galaxy-note-10.1-2013-edition-aa-11.jpg