Samsung’un orta seviye akıllı telefon modeli Galaxy S Advance 'a format nasıl atılır? Ülkemizde de binlerce kullanıcısı bulunan Galaxy S Advance, kullanıcıların sık sık donma, yavaşlama ve virüs bulaşması gibi şikayetleri ile karşılaşıyor. İşte bu tür durumlarda Galaxy S Advance’i sıfırlayıp fabrika ayarlarına döndürmek gerekiyor.  Galaxy S Advance, format atma işlemi, indirip kurduğunuz uygulamaların yanı sıra ortam dosyalarınız, verileriniz, kişiselleştirdiğiniz ayarlar dahil telefon belleğindeki herşeyi kalıcı olarak siler. Fabrika ayarlarına sıfırlama öncesinde veri ve dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun. Galaxy S Advance akıllı telefonu iki şekilde sıfırlayabilir, format atabilirsiniz.
 
Ayarlar menüsünden Galaxy S Advance cihazını fabrika ayarlarına döndürme işlemi
 
Fabrika ayarlarına döndürmenin en kolay yolu, ayarlar menüsünden yapmaktır. İşlemi yapmak için, telefonunuzun
Menü -» Ayarlar — Yedekle ve sıfırla — Fabrika ayarlarına sıfırla — Cihazı sıfırla — Tümünü sil adımlarından cihazınızı sıfırlayabilirsiniz.
 
Galaxy S Advance tuşlarını kullanarak fabrika ayarlarına döndürme işlemi
 
Samsung  Galaxy S Advance  cihazınızı açamıyor veya telefon ayarlarına erişemiyorsanız. Samsung  Galaxy S Advance  üzerindeki donanım tuşlarını kullanarak telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
 
- Telefonunuzu kapatınız.
- Kapalı konumda iken Sesi Yükselt * Home tuşlarına basılı tutarken Açma/Kapatma tuşuna basınız.
- Telefon açılıp, Samsung logosu gözüktüğünde Açma Kapatma tuşunu bırakın.
- Recovery (Kurtarma) ekranı geldiğinde; açılan ekranda Sesi Azalt ve Yükselt tuşları yardımı ile Wipe Data/Factory Reset! seçip Açma tuşuna basınız.
- Yes'i seçip Açma tuşuna basınız.
- Açılan ekranda reboot system nowl seçip Açma tuşuna basınız.
- Formatlama işleminiz başlamıştır. Biraz bekledikten sonra cihazınız fabrika ayarlarına dönmüş olacaktır.