Samsung Galaxy S4 ile yeni bir telefon satışa sürmenin yanı sıra benimsediği yeni anlayışı da ortaya koydu. Firma yıllardır Apple’ı onun kurallarıyla yenmeye çalışıyordu ancak Galaxy S3 ile farklılaşmanın tohumlarını atmayı başardı. Bu anlamda Galaxy S4 de dönüm noktası oldu.
Daha da önemlisi Galaxy S4 tek bir cihazı değil bir cihaz ailesini temsil ediyor: Galaxy S4 (Standart), Galaxy S4 Zoom, Galaxy S4 Active ve Galaxy S4 Mini. Bunlar arasından satışa çıkan yalnızca bir tane cihaz var, o da Galaxy S4 Mini. Ve en sonunda Türkiye’de de satışa sunuldu.
Ülkemizde 1200 TL fiyatla satışa sunulan Galaxy S4 Mini, GSM operatörlerinden kontratlı ya da peşin ödemeli olarak satın alınabiliyor. Galaxy S4 Mini ismi cihazın basit bir telefon olduğunu düşündürebilir. Hayır, telefon Galaxy S4′ten daha basit özelliklere sahip olsa da pazardaki birçok ileri seviye akıllı telefonla rekabet edebilecek seviyede.

Ekranı 4,3 inç boyutunda olan ve qHD çözünürlük sunan S4 Mini, 1,7 GHz’lik çift çekirdekli Snapdragon 400 işlemciye, Adreno 305 GPU’ya, 1,5 GB RAM’e ve 8 GB dahili depolama alanına sahip. Bu alan microSD kart ile artırılabiliyor. Son olarak 8 MP kamerası bulunan cihaz, en güncel Android sürümü 4.2.2 Jelly Bean ile çalışıyor.