Samsung'un Barselona'da tanıttığı yeni amiral gemisi Galaxy S5'in Türkiye'de satışa çıkmasına 2 gün kaldı.
11 Nisan'da üç büyük GSM şirketinde ve ulusal zincir mağazalarda satışa çıkacak olan Galaxy S5 ile beraber yeni akıllı saat Galaxy Gear 2, akıllı bileklik Gear Fit'in fiyatı netleşmeye başladı.
İki farklı hafıza seçeneği ile satışa sunulacak olan Galaxy S5'in 16GB'lık modelinin 2199TL, 32GB'lık modelinin ise 2299 TL'den satışa sunulacak.
Samsung'un giyilebilir teknoloji ürünlerinden akıllı bileklik Galaxy Gear Fit 549 TL, yeni nesil akıllı saat Galaxy Gear 2 ise 799 TL'ye teknolojiseverlerle buluşacak.

2 bin 199 lira satış fiyatıyla raflardaki yerini alacak Galaxy S5, 5.1 inçlik Super AMOLED ekran, 2.5 GHz 4 çekirdekli işlemci, 16 megapiksellik kamera ve Android 4.4.2 işletim sistemi bulunuyor.  Cihazda dikkat çeken özelliklerden bir diğeri ise nabız ölçebilmesi geliyor. Kamera flaşının altınada yer alan sensörle, kullanıcılara saniyeler içinde nabızlarını ölçebiliyor. Toza ve suya karşı dayanıklı hale gelen bir korumayı bulunduran Galaxy S5’te ayrıca, parmak izi tanıma ve ultra güç tasarrufu modu bulunuyor. ‘Kömür siyah’ı ve ‘parlak beyaz’ın yanı sıra ‘elektrik mavi’si ve ‘bakır altın’ renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan Galaxy S5, gelecek cuma günü satışa çıkacak.
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Galaxy S5’in Samsung’un “insanlardan ilham alan inovasyon” vizyonunun bir parçası olduğunu vurguladı. Joung “Tüketiciler, karmaşık teknolojiyi değil, ihtiyaç ve beklentilerine uyacak mobil deneyim arayışındalar” dedi.