Dün yani 21 Ekim 2015, Geleceğe Dönüş filmi için önemli bir tarihti. Çünkü serinin ikinci filminde Marty Mcfly ve Dr Emmett Brown, 1985 yılından 21 Ekim 2015 yılına yolculuk ediyorlardı.
 
Dün yaptığımız haberimizde, Geleceğe Dönüş filminde hayal edilen teknolojilerin hangilerinin gerçekleştiğini yazmıştık. Nike'da bu hayallerin gerçekleşmesine katkı sağladı. Ünlü ayakkanı markası, filmde Marty’nin giydiği Nike ayakkabıları yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Nike, The 2015 Nike Mag olarak adlandırdığı bu özel ayakkabının yeni versiyonunu yakında çıkaracağını resmen duyurdu.
 
Teknokulis'te yer alan habere göre Nike, bu ayakkabıyı seri üretime sokarak satmayacak. Aksine, limitli bir üretim gerçekleştirilecek ve bu üretilenler de açık artırma yöntemiyle yeni sahiplerine sunulacak. Bu açık artırmalarda elde edilecek gelirler de Michael J. Fox'un parkinson araştırma vakfına bağışlanacak. Nike, bu ayakkabıyı 2011'de de açık artırmayla limitli olarak satışa çıkarmış ve yaklaşık 10 milyon dolarlık gelir elde edilmişti.
Unutmadan, Nike, ayakkabı için 2016 İlkbahar dönemini gösteriyor ve açık artırma detayları da dahil daha birçok bilginin yakında verileceğini bildiriyor.