Yılda 12 milyon adet sabit hatlarla kullanılan dect telefon üreten ve 500 milyon dolar ciro yapan Gigaset, yeni ürünlerle mobil iletişim dünyasına ayak uyduracak. ‘Gigaset Cloud’ adındaki yeni teknolojiyle akıllı telefon ve tabletlerin internet üzerinden ev veya ofisteki sabit telefonlara bağlanmasını sağlayacak olan şirket, bu amacı doğrultusunda ürettiği tabletleri kısa bir süre önce tüketicinin beğenisine sundu.  8 inç formatındaki yeni Android tabanlı QV830 ile tablet pazarına giriş yapan şirket, Avrupa’da sayılı oyuncular arasına girmeyi hedefliyor.
 
Yenilik getireceğiz
 
Türkiye’de de Türk Telekom ile düzenlenen kampanya ile pazara giren Gigaset’in Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Hasan Palandöken, “Tabletlerimizi Avrupa’da bu yıl başında pazara sunduk. Hedefimiz üst sıralarda yer almak. Türkiye’de de başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü teknoloji, tasarım ve kaliteyi uygun fiyata tüketicilere sunacağız. Şu anda tek tabletle pazara girdik ama 2015 yılında yeni ürünlerimiz ve farklı yazılımlarımızla iddialı olacağız. Tablet, yeni mobil dünyada hedeflerimize ulaşmamız için bir köprü olacak” dedi.
 
Özellikle yazılım geliştirmeye odaklandıklarını kaydeden Palandöken, ev veya ofislerdeki sabit hatlara bağlanacak ‘Gigaset Cloud’ teknolojisiyle akıllı telefon ve tabletlerin internet üzerinden ev veya ofisteki sabit telefonlara bağlanmasını sağlayacaklarını anlattı.  Gigaset markalı telefon ve mobil cihazlara indirilecek bir uygulamayla bu sistemin çalışacağını belirten Palandöken, “Bu alanda yeniliklere imza atmak istiyoruz ve bu daha çok yeni yazılımlarla olacak. Örneğin Sabit hat ve mobil hattı birleştireceğiz. Bulut üzerinden gelen sabit arama cep telefonuna yönlendirilebilecek. Yurtdışına gittiğinizde evinizde veya ofisinizde çalan telefonunuzu tabletinizden, internet üzerinden cevaplayabileceksiniz. Evde veya ofiste gibi arama yapabileceksiniz” diye konuştu.
 
İnternette 8 saat gezdiriyor
 
Gigaset’in QV830 tableti; sunduğu 8 inç ekran, arka gövdede eloksallı alüminyum ve çizilmeye karşı dirençli ekran özellikleri dikkat çekiyor. Yüksek hızlı Wi-Fi bağlantısı sağlayan QV830, Google Play sayesinde binlerce uygulamaya ulaşma imkanı veriyor. Tablet kullanıcılarının HD kalitesinde fotoğraf ve film gösterme beklentisine karşılık veren cihaz, arka taraftaki 5 megapiksel ve otofokus özelliğine sahip kamerasıyla keskin fotoğraf netliği sağlıyor. Ön taraftaki kamera ise 1.2 megapiksele sahip ve HD 720p kalitesinde görüntülü telefon olarak kullanılma imkanı sunuyor. Bekleme modunda 240 saat, internette gezinirken 8 saat, video oynatırken 7 saat ve müzik çalarken 65 saat kullanılabiliyor. QV830’da bulunan 8 GB’lık dahili hafıza ve microSDHC kart yuvası aracılığı ile elde edilebilecek olan ekstra 32 GB’lık medya depolama seçeneği müzik, film, TV programı ve kitap saklamak için yer sıkıntısını ortadan kaldırıyor.

Necla Dalan / Vatan