Google insana çip takacak
Google üzerinde mikroçip bulunan akıllı dövme için patent başvurusunda bulundu. Dövme, telefon görüşmelerinin yapılabilmesi için kullanılabilecek.
Teknoloji devi Google, telefon, gözlük ve otomobilden sonra şimdi de dövmeleri akıllandırıyor. İngiliz Mirror Gazetesi'nde yer alan habere göre Google, üzerinde mikroçip bulunan akıllı dövme için patent başvurusunda bulundu. Patent başvurusunda yer alan bilgilerde akıllı dövmenin kullanıcıların boynuna takılacağı belirtiliyor. Dövme, telefon görüşmelerinin yapılabilmesi için kullanılabilecek. Cihazda yer alacak mikrofon, kullanan kişinin boğazından ses konuşmalarını karşıya iletebilecek.
 
Yalan makinesi
Google'ın patent başvurusunda yaptığı açıklamaya göre akıllı dövme yalan makinesi olarak da kullanılabilecek. Mikroçipli dövme kullanıcıların boynuna yerleştirileceği için nabız da ölçebilecek. Böylece, yalan atan veya heyecanlanan kişilerin nabzı yükselmesi, akıllı dövme ile takip edilebilecek. Bu özellik polis birimleri veya güvenlik şirketleri tarafından kullanılarak, suçluların yakalanmasını sağlayabilecek.