Google Stadia ile çalışan telefonlar
19 Kasım itibariyle kademeli olarak satışa çıkan Stadia, oyun gündeminden düşmüyor. Satışa çıktığı gün fragman da yayınlayan Google, oyun severlere eşsiz bir oyun deneyimi vaat etmişti. 4K 60 FPS görüntü kalitesi ve gecikme süresinin olmaması konuşulmuştu. Bazı kullanıcılar Google’ın duyurduğu internet hız değerlerinde, en yüksek gereksinimi sağladıklarını ancak 720p kaliteye bile zor erişebildiklerini söylemişti. Oyunlarda gecikme yaşandığının da ortaya çıkmasının ardından Google Stadia siparişleri büyük oranda etkilenmişti.

Stadia’nın bir diğer özelliği olarak da cihazlar arasında geçiş öne sürülmüştü. Telefonlardan oynanabilirlik için Google kendi geliştirdiği telefonları seçti. Isınma sorununda Chromecast Ultra‘da herhangi bir sorun olmadığını belirten Google, mobil oyun için de kendi ekosisteminde kalmış oldu. İşte Stadia’nın oynanabilir olacağı modeller;

Pixel 2

Pixel 3

Pixel 3a

Pixel 4

Stadia uygulamasını hem Android hem de iOS cihazlardan indirmek mümkün. Ancak bu uygulama sadece televizyondaki bazı ayarların düzenlenebilmesini sağlıyor. Kullanıcıların Stadia’da oyunlarını rahat bir şekilde oynaması için Google cihazlarını kullanması gerekiyor.