Teknoloji şirketi Google, kendiliğinden gidebilen otomobil projesi için ciddi biçimde kadro oluşturmaya başladı. Kendi internet sitesinde ilanlar vermeye başlayan şirket, özellikle üretim deneyimi olan personel arıyor.

“Google X” Otomobil projesi için toplam 36 kişilik kadro arayışına giren şirket, ilanlarında hareket kontrolü, robotik ve sensörler konusunda deneyimli mühendislerin yanı sıra operasyon, malzeme ve pazarlama konularında tecrübesi olan yöneticiler de arıyor. 

Google, bundan önce, otomobil üretimine gireceği şeklindeki haberleri yalanlayarak, “ilgi duymadığını” öne sürmüştü. Otomotiv endüstrisinden uzmanlar da, teknoloji devinin bu işi kendi başına yapmak yerine otomobil üretiminde uzman bir şirketle işbirliği yapmayı tercih edeceğini, sadece geliştirdiği programı paylaşabileceği yönünde tahminlerde bulunuyordu. Google da, kendiliğinden gidebilen otomobil projesinde işbirliğine yönelik sinyaller veriyordu. Nitekim projenin başına da, Ford ve Hyundai’de deneyimi bulunan John Krafcik’i getirmişti.