Eticaret ekosistemi içerisinde bulunan firmaların eğitim tabanlı faaliyetler ile işlerine pozitif ivme katmak, eticaretin yurt çapında bilinirliğini artırmak ve sektörel buluşmalar organize etmek amacı ile EticaretSEM tarafından gerçekleştirilen konferansların ilki Ankara’da yapıldı.
TEB-EticaretSEM işbirliği ve dünyanın önde gelen pazaryeri eBay'in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte eticaret, dijital pazarlama ve internet girişimleri dünyasının önde gelen isimleri biraraya geldi.
Konferansta “E-Ticaretin Gelişimi ve Türkiye pazarındaki yeri” konulu bir konuşma yapan GittiGidiyor.com CEO’su Gülfem Toygar, Türkiye’de eticaret ile alışveriş kavramına olan bakış açısının değişimini değerlendirdi.  
“Gittigidiyor.com olarak son 3 yıl içinde eBay sistemi içerisinde en hızlı büyüyen ülke olduk” diyen Toygar 2015’de de bu büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini ekledi.
Tüketiciden, satıcıya e-ticaretin satın alan ve satış yapan için büyük fırsatlar sunduğunu belirten Toygar; “GittiGidiyor’un 11 milyonun üstünde kullanıcısı mevcut, sistemde 7 milyonun üzerinde ürün var, her 3 saniyede bir ürün satılıyor ve aylık ziyaret sayımız ise 26 milyon civarında, alıcılar ve satıcılar için çok büyük bir potansiyel mevcut.” dedi.
Gülfem Toygar 16 büyük ilde 15 günde bir gerçekleştirilecek ETicaretSEM konferanslarında tecrübelerini paylaşmaya devam edecek.