MURAT DEMİRBAĞ

Türkiye ve telekomünikasyon dünyası Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz’ın görevden alınışını Teknolojigundem.com’dan öğrendi. Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda alınan flaş kararı ilk duyuran Teknoljigundem.com bu kez de kritik toplantının perde arkası bilgilerine ulaştı..

Bilindiği gibi Teknolojigundem.com’un “Türk Telekom’da sürpriz bayrak değişimi” manşetinden sonra Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada, görevden  alma ve yeni atamayla ilgili açıklama yapılmıştı. Açıklamada ayrıca Muhammed Hariri’nin ‘yeniden yapılanma’yla ilgili verdiği mesaj da yer almıştı.
Bu yazılı bir mesaj gibi algılansa da Muhammed Hariri, zirvedeki yeniliğin gerçekleştirildiği önemli toplantıya başkanlık yaptı. Yani Türk Telekom'da yaşanan değişiklikleri Oger Telecom, Türk Telekom, TTNET ve Avea Yönetim Kurulu Başkanı da olan Muhammed Hariri bizzat yönetti. Kimi yüzlerin gergin olduğu, kimi yüzlerin güldüğü toplantı için, Yönetim Kurulu Üyeleri dışında grubun tüm CEO ve CFO'larını da Türk Telekom Genel Müdürlük binasına davet eden Hariri, yönetimde yapılan değişiklikleri kendisi açıkladı. Hariri, grubu açısından önemli kararların alındığı toplantıdaki konuşmasını yöneticilerine teşekkürle bitirdi.

İŞTE YENİ GÖREV YAPISI

Bu değişikliklerle Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nden alınan Tahsin Yılmaz,  Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı görevine getirildi. Genel Müdürlük koltuğuna ise Rami Aslan oturdu. Türk Telekom Grup CEO’su koltuğuna veda eden Hakam Kanafani  ise Türk Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı olarak atandı. Kanafani, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Grubun teknoloji şirketlerinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevi de devam edecek. Kanafani ayrıca Oger Telecom ve Güney Afrika'da faaliyet gösteren Cell C (PTY) Limited'in Yönetim Kurulu Üyesi olacak. Türk Telekom Grubu CFO'su olarak görev yapan Mustafa Uysal ise, Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürü Danışmanı olarak görevlendirildi.