HearMe ile müşteriler isterlerse kimlik bilgilerini de gizleyerek, istek ve şikayetlerini sözlü olarak ilgili birimlerle anında paylaşabilecek. Perakendeciler ise online olarak kendilerine ulaşan bu bilgileri analiz ederek hızlı aksiyonlar alabilecek.

    Teknolojinin bugün geldiği noktada tüketiciler telefon yada tabletlerini açıp tek bir tuşla olumlu yada olumsuz tepkilerini önce en yakın çevreleri ile ve dolaylı olarak tüm Dünya ile online sistemler üzerinden paylaşabiliyorlar. Anında tepki veren ve anında karşı reaksiyon bekleyen yani zaman kaybetmeyi sevmeyen tüketicileri mutlu etmek ancak onların hızına erişerek sağlanabiliyor. İşte bu noktada öne çıkan HerMe, tüketicinin şikayetini herkese anlatmadan önce marka sahibine iletmesine aracılık ediyor.

    Mağazalar ya da servis noktaları gibi geri bildirim alınmak istenen herhangi bir noktaya kolayca yerleştirilen "Hear Me" mesaj bırakacak kişi yaklaştığında otomatik olarak etkin hale geliyor.

Müşteri, cihaza dokunmadan cihaz yüzeyine yakın şekilde elini gezdirerek kayıtı başlatabiliyor. Mikrofon aracılığıyla görüşünü ya da şikayetini paylaştıktan sonra işlem tamamlanıyor. Alınan bilgi online olarak anında yetkilendirilen merkeze iletiliyor. İstenirse bu veriler operatörler aracılığıyla çözümlenebiliyor, sınıflandırılarak raporlanıyor. Söz konusu raporlar farklı iletişim kanalları aracılığıyla istenen birimlerle de paylaşılabiliyor.

    Müşterisini dinleyen, anlayan ve hızlı aksiyon alan perakendecilerin başarı sağladığı günümüzde, var olan anket cihazları ve metodları müşterinin vaktini alması ve kişisel bilgileri talep etmesi nedeniyle çok fazla ilgi görmüyor. Ayrıca geri bildirmelerin toplanması ve veri haline dönüştürülmesi süreci yönetimleri zorluyor.

HearMe, müşteri geribildirimlerini hızlıca toplayarak, analiz eden ve anında ilgili birimlerle paylaşan ihtiyaç duyulan her yere yerleştirilebilen bir geri bildirim cihazı olarak öne çıkıyor.

    Sensormatic tarafından Perakende Günleri'nde lansmanı yapılacak olan ürün 26-27 Kasım'da fuar alanında müşterilerin deneyimine sunulacak.

    Window Light Show ile Mağaza Vitrinleri Renkli Bilboard'lara Dönüşecek…

    Sensormatic'in perakende dünyasına sunduğu Window Light Show fark yaratıyor. Vitrinleri birer multimedya ekranına dönüştüren Window Light Show hayal gücünün sınırlarını zorluyor.

    Yapılan araştırmalar satın alma kararlarının yüzde 66'sının anlık uyarılar dikkate alınarak verildiği gösteriyor. Müşteri ile ilk temasın sağladığı mağaza vitrinleri ise bu anlık uyarıyı yaratmak için eşsiz alanlar olarak öne çıkıyor. Ancak genel geçer çözümler ya yeterli etkiyi yaratmıyor yada mağaza içini kapatarak müşteri ile marka arasındaki teması kısıtlıyor. Bu noktada Window Light Show, vitrinleri büyüleyici bir deneyime dönüştürmek üzere tasarlanmış mükemmel bir ürün sergileme arka planı olarak öne çıkıyor.

    Mağaza içi görüntüsünü engellemeyen sade ve zarif bir çözüm olan ürünün en önemli özelliği Sınırsız içerik imkânı. Başarılı perakendeciler, stratejilerini müşterilerinin istek ve beğenilerine göre oluşturmayı hedefler ve bu sayede iletişimin sürekliliğini sağlamaya çalışır. Window Light Show vitrin için belirlenen tasarımda kullanılan renk, şekil, yazı gibi farklı seçenekler ile ihtiyaç doğrultusunda oluşturulacak sınırsız içerik imkânı sunuyor. Böylece, markanın müşterileri ile kurmak istediği iletişimin en etkili şekilde olması sağlanıyor.

    Window Light Show mesajını renklerin dilini kullanarak veriyor. Tüketim eğilimleri üzerine yapılan araştırmalarda renklerin önemi ön plana çıkıyor. Bir tüketicinin ürünle yada marka ile ilgili kanısının ilk 15 saniyede oluştuğu gözleniyor. Renkler ise bu algı oluşumunu ve satın alma kararı davranışını %90 oranında etkiliyor. Perakendeciler Window Light Show ile kendi renk dillerini oluşturarak tüketiciye arzu ettikleri mesajı eğlenceli bir yolla iletebiliyor.

    Sensormatic tarafından Perakende Günleri'nde lansman yapılacak olan ürün 26-27 Kasım'da fuar alanında müşterilerin deneyimine sunulacak.