Şarkul Avsat’ın Reuters’ten aktardığına göre araç, yolda giderken bir otobüsü andırıyor ve normal araç lastikleri ile çalışıyor ancak raylarda gitmeye başladığında çelik tekerlekler aracın altından inerek lastiklerin yerini alıyor ve araç trene dönüşüyor.

Aracın üretildiği Asa Coast Railway şirketinin müdürü, aracın nüfusun az ve yaşlı olduğu Kaiyo gibi bölgelerde kullanılacağını açıkladı.

Müdür Shigeki Miura, Reuters’e verdiği demeçte “Halk, aracı otobüs olarak veya gerektiğinde tren olarak kullanabilir. Özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu kırsal kesimlerde aracın toplu ulaşıma büyük bir katkıda bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Asa Coast Railway, DMV isimli aracın 21 yolcu taşıyabildiğini ve tren olarak kullanıldığında saatte 60 kilometreye, araç olarak kullanıldığında ise 100 kilometre hıza ulaşabileceğini açıkladı.

Dizel yakıtla çalışan, farklı renklerdeki küçük DMV filosu, Japonya’nın güneyinde bulunan Şikoku adasının kıyılarında ilerleyecek. Adadaki küçük kasabaları birbirine bağlayarak yolcuların manzaranın tadını çıkarmasını sağlayacak.

Miura, projenin Japonya’nın dört bir yanından demiryollarına ilgisi olan kişilerin bölgeyi ziyaret etmesi için teşvik edici olacağını belirtti.
(Reuters)

GoDaddy'de 13 binden fazla Türk kullanıcının bilgilerini çaldılar!

Rusya'dan Google'a rekor para cezası