Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitesi Hepsiburada.com’un uzun zamandan beri satılacağı yönünde haberler yapılıyordu. Ancak ilk resmi başvuru bugün geldi. Rekabet Kurumu’na yapılan başvuruda Doğan Online bünyesinde faaliyet gösteren Hepsiburada.com’un bağlı olduğu D-Market Elektronik Hizmetler şirketinin pay devri için resmen izin istendi. Hisselerin devredileceği şirket ise ‘TurkCommerce B.V.’ olarak açıklandı.

Azınlık ortak arıyordu
Teknoyo'nun haberine göre, Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, 2012 yılında Hepsiburada’nın satış haberlerine açıklık getirmişti.  Hepsiburada’yı kesinlikle satmayı düşünmediklerini söyleyen Hanzade Doğan Boyner, şirkete ortak almak için görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Hanzade Doğan Boyner, “Büyümemezi kendimiz yapabiliyoruz. Değer katacak şirketlerle görüşmek için bir çıkıp baktık. Görüşmeler devam ediyor. Azınlık ortak alma ihtimalimiz var” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak son bir yıldan beri Hepsiburada’nın satışı gündemden hiç düşmedi. Son olarak ise Abraaj Group’un şirketin yüzde 20’lik azınlık hissenini alacağı iddia edilmişti.