HTC, New York'da düzenlediği etkinlikte Desire EYE akıllı telefon modelinden sonra, aksiyon kamerası RE Camera'yı tanıttı. Cihazlarının tasarımı ve sunduğu yeni teknolojiler ile adından sıkça söz ettiren HTC, yeni aksiyon kamerası RE Camera ile bu geleneğini sürdürüyor.
HTC’nin fotoğrafçılıktaki en son inovasyonu olarak karşımıza çıkan aksiyon kamerası RE Camera, aksiyonseverlerin ve kompakt kamera meraklılarının rahat kullanımı için tasarlandı.



Silindirik tasarımı ile ergonomik bir tutuşa sahip RE Camera, ele alındığında otomatik olarak çalıştırarak açma düğmesine olan ihtiyacı ortadan kaldıran bir dahili kavrama sensörüne de sahip.

video##1175##player
 
Cihazın arka tarafında bulunan deklanşör düğmesine tek defa dokunulduğunda fotoğraf, daha uzun süre basıldığında ise video çekimi yapılıyor.
Yüksek çözünürlüklü, 16MP CMOS sensörü, 1920x1080 piksellik Full HD (1080p) video kayıt, 146 derece geniş açılı objektif ve ağır çekim ve hızlandırılmış çekim özelliklerine sahip olan RE Camera, Bluetooth ile Wi-Fi desteğine sahip. Cihazda bulunan 820 mAh bataryayla 1200 fotoğraf veya 100 dakikalık Full HD video çekilebiliyor. RE Camera, 8GB microSD hafıza kartı ile birlikte geliyor ve 128GB'a kadar hafıza artırılabiliyor.


 
RE Camera uygulaması, kaliteli çekim yapmanıza, aksiyonu canlı olarak mobil cihazınızın ekranından izlemenize veya halihazırda kamera üzerinde saklanan fotoğraf veya videolar arasında dolaşmak için albüm ve yeniden oynatım görünümüne geçiş yapmanıza izin veren bir uzaktan canlı vizör de içeriyor. Uygulama sayesinde ayrıca, çekimlerinizi telefonunuza veya bulut depolama servisine yüklemenize izin veriyor.
 
RE Camera, yakında YouTube’a gerçek zamanlı video yayını özelliği sunarak canlı yayın imkanı veriyor. RE uygulaması, hem Android hem de iOS üzerinde temin edilebilecek.