Tayvanlı cep telefonu üreticisi HTC yeni amiral gemisi HTC One M8'i bugün Londra ve New York'ta düzenlediği eş zamanlı etkinlikle tanıttı. Canlı olarak yayınladığımız etkinlikte HTC One M8 dikkat çekici özellikleriyle karşımıza çıktı. 
Bugüne kadar HTC One M8 hakkında yayınlanan sızıntılar, lansmanda ortaya çıkan özellikler ile doğrulandı.
 
HTC One M8'in tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz..

video##650##player
 
Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia Z2'den sonra bu yılın en çok merak edilen telefonları arasında yer alan HTC One M8’de, aliminyum metal kasa, 5-inç Full HD 440 PPI ekran ve Qualcomm’un 2,3 GHz’lik dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisi yer alıyor.


 
Çift LED flaşlı iki arka kamarası ile derinlik ölçebilen HTC One M8, bu sayede fotoğrafın önce çekilmesini ve ardından odaklamanın daha net yapılmasını sağlıyor. 5 MP ön kamerası ise geniş açılı selfie fotoğraf çekmek isteyenleri sevindirecek bir özellik olarak öne çıkıyor. 16 ve 32 GB depolama seçenekleri ile gelen cihazın dahili depolama alanı, microSD kart ile 128 GB’a kadar artırılabiliyor. Telefonun 2600 mAh’lık pili ise tam dolu olduğunda iki gün pil ömrü sunuyor.


 
9,4 mm inceliğinde ve 160 gram ağırlığında olan yeni HTC One M8, 3G ve WiFi’ın yanı sıra, NFC ve Bluetooth bağlantı özelliklerini içinde barındırıyor.
Kişselleştirilebilen arayüz özelliği Sense 6, HTC One M8'de bir başka yenilik olarak karşımıza çıktı. Sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunan Sense 6 arayüzünü eski HTC One kullanıcıları Google Play üzerinden cihazlarına indirebilecekler.


 
HTC Zoe de bir bulut depolama servisine dönüşüyor. Zoe uygulaması, fotoğrafların, müziklerin, videoların ve dosyaların yüklenebileceği bir bulut uygulaması olarak bu yaz ayında Google Play’den indirilmeye sunulacak.



HTC One M8, kurşunî gri, gümüş ve altın sarısı renk seçenekleri ile nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Fiyatının ise 2400 TL civarında olması bekleniyor. Ayrıca HTC Amerika için özel bir kampanya düzenleyerek ilk 6 ayda telefon kırılsa dahi değişim garantisi veriyor. HTC bu kampanyayı diğer ülkelerde de uygalayacak mı? Bilemiyoruz.
Siz HTC One M8'i nasıl buldunuz? Almak ister misiniz?