Çinli teknoloji devi Huawei bugün Paris'te düzenlediği bir etkinlikle yeni amiral gemisi Ascend P7'yi tanıttı.

video##742##player

Tasarımında kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı bir cam olan Gorilla Glass 3 kullanan Huawei, şık bir tasarımının yanında, sağlamlığıda ön plana almış.
 
13 MP arka kamera, 8 MP ön kamera iddialı kameralarla donatılmış Ascend P7 selfiseverleri sevindirecek, 'Selfi Panaroma' özelliği ile dikkat çekiyor. Kullanıcılar bu özellik sayesinde selfi çekerken arkadaki manzarayı, görüntüyü daha çok selfi fotoğraflarına dahil edebilecekler.
 
Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ile çalışan Ascend P7, 4G LTE uyumlu üstün teknolojik özelliklerini, ultra hızlı bağlantı yeteneğini ve kullanım kolaylığını, etkileyici tasarımla bir araya getirerek, akıllı telefon algısını yeni bir seviyeye taşıyor.
Ascend P7’nin dikkat çeken özellikleri arasında 5 inçlik Full HD çözünürlüğünde ekran, 8 megapiksel ön ve 13 megapiksel arka kamera ile Huawei’ye özel Emotion UI kullanıcı arayüzünün en yeni sürümü olan Emotion UI 2.3 yer alırken, Ascend P7 sahiplerine gittikleri her yerde mükemmelliğe dair tutkularını yansıtma olanağı sunuyor.
 
Batının Tasarım Anlayışı, Doğunun İnceliğiyle Birleşti
 
Huawei, Ascend P7’yi tasarlarken ‘içeriden dışarıya doğru tasarım’ yaklaşımı uygulayarak, kullanım keyfini maksimum düzeye çıkarmak üzere, cihazın donanım ve yazılımında performansında önemli yenilikleri hayata geçirdi. Ascend P7, batıya özgü tasarım öğelerinden ilham almanın yanı sıra, doğunun inceliğini ve detaylara verdiği önemi gözeten bir tasarım anlayışının ürünü olarak geliştirildi. Huawei, yalnızca 6,5 milimetre inceliğindeki Ascend P7 ile 4G LTE uyumlu akıllı telefonlar sınıfında, dünyanın en ince tasarımlarından birine imza atmış oldu. 



 
Cihazın diğer özellikleri kısaca:
 
- Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi
- 1,8 GHz’lik dört çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemci
- 2 GB RAM bellek
- 16 GB dahili depolama, 32 GB’a kadar microSD desteği
- 5 inç Full HD ekran
- 13 MP arka kamera, 8 MP ön kamera
- 2500 mAh batarya
- 4G LTE
 
449 Euro fiyatla satışa çıkacak Huawei Ascend P7, ilk olarak Çin, Avrupa, Asya ve Arap ülkelerinde satışa sunulacak. Cihaz ülkemize ise yaklaşık 1400 TL civarında bir fiyat ile Temmuz ayında gelecek.

‘Tasarım, bağlantı ve görüntüleme konusunda endüstri çıtasını yükseltiyoruz’
 
Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, Ascend P7’ye dair şunları söyledi:
“Huawei’nin geçtiğimiz 3 yıl boyunca yüksek nitelikli ürünler geliştirmek için ortaya koyduğu çabanın meyvelerini toplamaya başladık. Piyasaya sürülen akıllı telefon adedi bazında bugün dünyanın 3’üncü en büyük üreticisiyiz. Çin ve Batı Avrupa gibi önemli pazarlardaki Huawei marka bilinirliği ve algısı her geçen gün daha da güçleniyor. Bugün Huawei Ascend P7 ile endüstri standartlarını bir kez daha yeniden belirlemenin, tüketicilere daha iyi bir mobil deneyim sağlama adına tasarım, görüntüleme ve bağlantı konusunda çıtayı daha da yükseltmenin heyecanını yaşıyoruz.”