Son zamanlarda katlanabilir telefon konusunda Samsung ile kıyasıya mücadele eden teknoloji devi, şimdi ise ekrana gömülü kameralı telefonu yenindenrekabete hazırlanıyor. Geçtiğimiz saatlerde yaşanılan gelişmeye göre Huawei Nova 4 ekrana gömülü kamera ile geleceği iddia edildi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Kirin 970 işlemcili Nova 3 modelini piyasaya sunanHuawei, Nova 4 için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geride bıraktığımız saatlerde Huawei, Weibo üzerinden Nova 4‘e ait olan bir poster yayınladı.

Yayınlanan poster ile birlikte oldukça dikkat çeken bir detaya yer veren teknoloji devi, yeni akıllı telefonunun ekrana gömülü kamera ile geleceğini işaret etti.

Tıpkı, geçtiğimiz günlerde sızdırılan Galaxy A8s‘in ekran paneline benzer bir ekran ile karşımıza çıkacak olan Nova 4 ile Huawei, ekran çentiğini tarihe gömecek. Böylece ön kamera sensörünü ekranın sol üst köşesine yerleştirecek olan Huawei, bu modeli ile birlikte önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacak olan Mate 30 ve P30 modellerinin nasıl görüneceği hakkında önemli bir ipucu da vermiş oldu.

Huawei’nin Temmuz ayında lanse etmiş olduğu Nova 3 modelinde kullanılan arka panel tasarımının Nova 4 ile devam edeceği belirtiliyor. Yeni nesil akıllı telefonun Nova 3 ile arasındaki olan en büyük fark ise baştan aşağıya yenilenmiş ve tamamen çerçevesiz ekran tasarımı olarak gösteriliyor.

Bunun haricinde Nova 3‘te kullanılan Kirin 970 işlemcisinin yerini ise Nova 4‘te, yapay zekasıyla ön plana çıkan 7 nm Kirin 980 işlemcisi alacak. Şimdilik yeni nesil telefon hakkında tüm bilenenler bunlarla sınırlı.(Shiftdelete)