Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı Colin Kahl, The New Yorker'a verdiği demeçte, "Elon Musk'ın 2022'de Başkan (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile bizzat görüştüğünü iddia ettiğini" aktardı.

Yayın diğer kaynaklarına da dayandırdığı yazıda, işadamının Kırım'ın Rusya'da kalmasını öneren kendi "Ukrayna barış planı"nı Tweet atarak yayınlanmadan önce Rus liderle görüştüğünü yazdı.

Musk daha önce Putin ile görüştüğü iddialarını yalanlamıştı. Musk, Putin ile uzay hakkında yalnızca bir kez konuştuğunu, bunun Rusya'nın Ukrayna'ya asker göndermesinden önce olduğunu söylemişti.

Yazıya göre Musk, Pentagon temsilcilerine geçen sonbaharda Putin ile Ukrayna'daki durumu görüşmek üzere konuştuğunu söyledi.

Derginin kaynaklarından biri, geçen yıl Ekim ayında ABD'li yetkililerle Ukrayna'daki Starlink terminallerinin kullanımını tartışırken Musk'ın Putin ile bir görüşmeden bahsettiğini ve "'Putin'le harika bir konuşma yaptım" dediğini, üst düzey bir Pentagon yetkilisinin buna, "Aman Tanrım, bu hiç iyi değil" diye tepki verdiğini yazdı.

Başka bir kaynağa göre Musk Pentagon yetkilisine, barış planının kendi versiyonunu tweetlemeden haftalar önce Putin ile kişisel olarak konuştuğunu söyledi ve Kremlin ile istişarelerinin düzenli olduğunu ekledi.

X'te yeni değişiklik: Musk engelleme özelliğini kaldırıyor

 

Google'dan pasif hesapları kapatma kararı