Apple'ın geçtiğimiz hafta ucuz model olarak duyurduğu renkli iPhone 5C modelleri için ön sipariş alınmaya başlandı. Ön siparişin başlamasıyla beraber ilk 24 saat içinde 1 milyon kişi form doldurarak cihaz talebinde bulundu.
Duruma bakılırsa iPhone 4S kadar ilgi gören iPhone 5C’nin ilk 24 saatte 2 milyon ön sipariş alan iPhone 5′den geri kaldığı ortada.
Ancak 2013′e özel ciddi bir fark var. Apple ilk kez iki ayrı iPhone modeli satışa sunuyor. Kullanıcıların bir kısmı üç ciddi yenilik içeren iPhone 5S’i bekliyor olmalı.
Kamerası iyileşen, işlemcisi 64-bit destekler hale gelen ve parmak izi okuyucu ekleyen iPhone 5S ise henüz ön siparişte değil.
Sızan bilgilere göre parmak izi okuyucu üretimiyle ilgili bazı sorunlar var. Ancak yine de kısa süre içinde satışlar başlayacak. Bugün itibariyle Apple’den resmi açıklama gelmesi, ön siparişin ilk 72 saatini özetleyen bir raporun sunulması bekleniyor.
Yeni iPhone'un fiyatı düştü
Apple'ın yeni tanıttığı modeli iPhone 5C'nin daha piyasaya çıkmadan fiyatı düştü. Apple; iPhone'un ABD'deki satışı için 2 yıllık kontratlı olarak, 99 dolarlık fiyat açıklaması yapmıştı. Ancak Benzinga'nın haberine göre; Val-Mart mağazaları aynı modeli 20 dolar indirimli olarak 79 dolardan satışa sunacaklarını açıkladı.