Index Grup CEO’su Erol Bilecik, yapılan işbirliğinin önemine değinerek, “Datagate’in telekomdaki yeni yolculuğunun  da katkısıyla grup olarak iki yıl içinde ciromuzu 2 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.
Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı, telekom sektöründeki çetin rekabette öne çıkmak ve markalarının sürdürülebilir büyümesine daha da hız kazandırmak üzere Datagate ile işbirliği yaptıklarını söyledi.
 
Akıllı cep atağı
 
Avea olarak akıllı cep telefonu sahiplik oranlarını 2014 yılı ikinci çeyrek itibarıyla yüzde 47’ye çıkardıklarını ve bu alandaki liderliklerini üç yıldır devam ettirdiklerini anlatan Balcı, bu işbirliği ile Avea ürünlerinin satışlarının önemli ölçüde artacağını ve akıllı telefon sahiplik oranındaki liderliklerini daha da pekiştireceklerini açıkladı.
Datagate Genel Müdürü Salih Baş ise, “Anlaşma ile bundan böyle Apple, Samsung, LG, HTC,  Sony, Nokia ve Avea markalı ürünler, Avea Intouch ve Jet gibi ürünlerin dağıtımını yaparak, Avea İletişim ve Avea Dağıtım Merkezleri’ne hizmet vereceğiz” dedi.