İngiliz Daily Mail gazetesini bünyesinde bulunduran vakıf, potansiyel ortaklarla birlikte Yahoo’nun internet varlıkları için teklif götürmeye hazırlanıyor. 

Reuters’ın haberine göre İngiliz medya grubu Yahoo’yu bünyesine katarak ABD’deki Reklamgelirlerini ciddi biçimde artırmayı hedefliyor.   

Hedef ABD pazarı
2014 yılından beri hisseleri yaklaşık yüzde 30 değer kaybeden Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer, hissedarların büyük baskısı altında. Bu yıl 1700 çalışanının işine son veren şirket, dijital reklamda rakipleri Google ve Facebook’un oldukça gerisinde. 1896 yılında kurulan ve tarihi boyunca bir aile şirketi olarak kalan Daily Mail ise 2015 yılında 281 milyon sterlin kâr elde etti.

Gazetenin günde 14 milyon ziyaretçi çeken internet sitesi dünyadaki en popüler İngilizce içerikli siteler arasında yer alıyor. Daily Mail’in Yahoo’nun arama motoru ve e-mail hizmetinin yanı sıra haber servisini de bünyesine katmak istediğine dikkat çeken analistler bu durumda grubun ABD reklam pazarında önemli bir varlık kazanacağına vurgu yapıyor. 

Teklifleri 18 Nisan’da almaya hazırlanan Yahoo ile Time Inc ve Verizon’ın da ilgilendiği belirtiliyor.Reuters, Blackstone, KKR, TPG Capital, Apax Partners, Warburg Pincus, Bain Capital ve Hellman & Friedman’ın da satışı yakından takip ettiğini yazdı.