Apple, sattığı cihazlarda oluşan sorunları gidermek için uyguladığı değişim programına bir yenisini ekledi. Apple, bu sefer iPhone 5'lerin bataryasını değiştirmek için cihazları yetkili servislerine çağırdı.
Bir süre önce yine iPhone 5'lerde oluşan güç tuşu problemi nedeni ile başlattığı değişim programında bu seferde cihazın bataryasını ücretsiz değiştirecek. Program ilk olarak ABD ve Çin'de başladı. Değişim programı 29 Ağustos tarihinde aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerde genişleyerek devam edecek.
 
Hangi iPhone 5'ler program kapsamında


 
Eylül 2012 ile Ocak 2013 tarihleri arasında satışa sunulan iPhone 5'ler değişim programı kapsamında. Apple yetkili servisleri bu tarihte satılan cihazların bataryasını ücretsiz değiştirecek. Tek yapmanız gereken buraya tıklayarak iPhone'unuzun seri numarasını girmek ve cihazın bu programa uygunluğunu kontrol etmek. Ardından program başladığında, Apple yetkili servisleri, Apple Premium Reseller mağazaları ve Zorlu Center'da bulunan Apple Store mağazasına cihazınızı teslim edebilirsiniz.
Bu arada önceki değişim programında, iPhone 5 kullanıcıları yeni açılan Zorlu Center Apple Store'a akın ettiği için büyük bir yığılma yaşanmış randevu konusunda sıkıntılar yaşanmıştı. Randevu sorunu yaşamamak için yukarıda belirttiğimiz size en yakın Apple noktasına uğrayabilirsiniz.