Samsung ve LG tarafından başlatılan kavisli ekran telefon kervanına son katılan Apple mı olacak? Apple'ın yeni yaptığı patent başvurusu bu soruyu gündeme getirdi. Samsung'un S6 Edge, Note Edge ve S6 Edge+ gibi kavisli ekran telefonları gün geçtikçe tüketicilerin beğenisini kazanıyor. Geçtiğimiz yıllarda LG'de G Flex serisini pazara sunarak bu alan bir ilki gerçekleştirmişti. Artık tüketicilerin alıştığı bu ekran tasarımı Apple'ın da ilgi olanına girmiş olacak ki, kavisli ekran için ilk adımı attı.



Ortaya çıkan yeni bilgilere göre, Apple'ın yine bir patent başvurusunda bulunduğunu gösteriyor, hem de ne patent! Bildiğiniz gibi "alınan her patent mutlaka ticari ürün olarak kullanıcılara sunulmalı" diye bir kural yok, ama bu tip çalışmalar sonucunda yeni fikirler de doğabiliyor.
Apple, yeni patentiyle hem esnek hem de kavisli bir ekran elde etmeyi amaçlıyor. Böylelikle hem kullanım kolaylaşabilir hem de esnekliği de göz önüne alırsak darbelere karşı daha dayanıklı bir ekran elde edilebilir. Tabii böyle bir teknolojinin maliyeti ne olur ve bize ne zaman sunulur, bu şu an için kocaman bir soru işareti. Söylentilerde iPhone 7 için olabilir denilse de bunu Apple'dan başka kimse bilemez şu an.