Apple yeni iPhone’da oyun severleri sevindirecek bir özelliğe yer verebilir mi? Teknoloji devlerinin mobil dünyada gittikçe kızışan rekabeti ve zirveye oturma çabaları, amiral gemilerini imkansız denilen özelliklerle donatarak teknoloji severleri her gün yeniden şaşırtmalarına neden oluyor. Güney Koreli Samsung’un yeni akıllı telefonunda sıradışı bir tasarıma imza atıp milyonların beğenisini kazanmasından sonra, en büyük rakibi Apple’da yeni tasarımlarıyla bu yarışta yeniden adından söz ettirmenin planlarını yapıyor. Yeni iPhone 7 hakkında bir çok inanılmaz dedikodunun ortalıkta dolaştığı şu günlerde, Home tuşunun joystick’e dönüşebilme özelliğinin gelebileceği haberi, oyun severleri heyecanlandırdı. Peki, gerçekten bu özellik iPhone 7 ile birlikte gelebilir mi?
 
Bu yeni dedikodu, kulağa oldukça uzak ve bunu Apple cihazlarda görmeyi beklemenin gerçekçi olup olmadığından emin değiliz. Ancak kesinlikle ilginç bir fikir.
 
Dedikodulara göre tasarımın ana fikri şu; iPhone 7‘deki Home tuşu hafifçe yaylanarak dışarı çıkabilecek ve oyunlar için küçük bir joystick’e dönüşecek. Telefon üzerinde böyle bir donanım bulunmasından faydalanacak bir dolu iOS oyunu var ve bu kulağa oldukça eğlenceli geliyor.
 
Öte yandan oyuncular iPhone fanlarının sadece bir kısmını oluşturuyor. Bu yüzden sadece bazı kullanıcıların yararına olacak bir tasarımı diğer (geçmişte Home tuşu sorunu yaşamış) kullanıcıları düşünmeden gelecek telefona uygulamak oldukça riskli bir fikir.
 
Başta dediğimiz gibi bu fikir kulağa oldukça uzak geliyor ama orjinal olarak 9 Temmuz 2013’te dosyalanmış ve 15 Ocak 2015’te sadece ABD patent ofisinde yayımlanmış bir Apple patentiyle destekleniyor. Bu yüzden düşünmeye değer bir fikir halini alıyor. 
Solda Home Tuşu modu - Sağda joystick modu
Şunu da belirtmeden geçmeyelim, Apple sık sık gerçekte kullanmayacağı fikirlerin patentini alır. Bunun nedeni kendisini gelecekteki plan değişikliklerinden korumak ve rakiplerini ters köşeye yatırmak istemesi olabilir. Peki sizin bu konudaki fikriniz nedir? Gerçekten Apple, bu özelliği kullanıma sunabilir mi?