Apple Maps ile yaşanan harita ve yol bulma fiyaskosu unutulmuş değil ama bu kez başka bir sebepten ötürü yolunuzu kaybedebilirsiniz. Apple’ın en iddialı akıllı telefonu olan yeni iPhone 5s’deki alıcılar farklı yön gösteriyor. Çok sayıda kullanıcıdan gelen raporlara göre dijital pusula sürekli başka bir bilgi veriyor. Yazılımsal bir sorun ya da kalibrasyon eksikliğiyse düzeltilmesi mümkün.
Apple iPhone 5 ile 5s’i yan yana getirip denemeler yapan çok sayıda internet sitesinin bulduğuna göre iki cihaz farklı telden çalıyor. En ciddi sıkıntıyı yaşayansa Apple’ın eklediği pusula yazılımı. Her iki cihazda da iOS 7 yüklü olsa da aradaki yön farkı 10 dereceye çıkabiliyor. Çok sayıdaki araba yarışı ve fizik esaslı oyunda da alıcıdan ötürü tuhaf sonuçlar elde ediliyor.

EA’in Real Racing 3 oyununa girince cihaz düz olsa da arabanız aniden bir yöne doğru kaymaya başlıyor. Sadece pusula ve oyunlar değil, alıcı içeren diğer uygulamalarda da belirgin hatalar var. İki cihazda aynı işletim sistemi varken hata oluyorsa alıcıdan kaynaklanıyor olabilir ki bu durumda servise çağrı gelebilir. Geçmişte anten sorunu yaşamış olan çok eleştiri alan Apple’ın konuyu araştırdığına eminiz.