Otobüste, metroda, metrobüste, kafede ve daha birçok yerde insanların cep telefonlarındaki mobil Oyunlarına dalıp gittiklerini görmek olağan bir manzara haline geldi. Mobil oyunlar gerçekten boş vakit geçirmede ve eğlencede öne çıkıyor.

Milliyet'in haberine göre, kelime, yarış, bulmaca, spor tarzında oyunlar herkesi cezbediyor. Akıllı telefonlarda yurtdışındaki geliştiricilerin tasarladığı birçok oyun var. Ancak Türk oyun geliştiriciler de boş durmuyor. Genelde oyunlara verdikleri isimler İngilizce olsa da aslında severek oynadığımız pek çok mobil oyun Türk yapımı. iOS ve Android platformunda en çok ilgi çeken yerli oyunları araştırdık.
 
Gerçekçi grafikler
Kelimelik:

Kelime türetme oyunu. Oyunda Türkçe alfabedeki 29 harf ve bunların yerine kullanabileceğiniz 2 tane de Joker harf bulunuyor. Deniz Aydınoğlu ve Neslihan Aydınoğlu tarafından kurulan He2 Apps’in bir oyunu. Tur tabanlı oynanıyor. Oyunun amacı 15’e 15’lik bir alanda her tur değişen yedi harfi kullanarak en fazla puana sahip olan kelimeleri oluşturmaya çalışmak. Oyunda tur süreleri oyuncuların insiyatifine bırakılarak oldukça geniş tutulmaya çalışılmış.
 
FlIck Shoot:
Futbol frikik oyunu. Gerçekçi vuruş ve falso kontrolleriyle serbest vuruş kullanıp gol atmaya çalışıyorsunuz.
Gerçekçi ve kaliteli grafikler sunuyor. Kaleci hareketleri, şutlar ve falsolar çok gerçekçi. Etkileyici grafikleri ve gerçekçi simülasyonları var. 4 farklı oyun modunda milyonlarca kişi tarafından zevkle oynanıyor. Mobile Craft tarafından geliştirildi. 3 boyutlu grafikler, oynanış biçimi ve çok oyunculu seçenekleri bulunuyor.
 
Her şey iyi skor için
Dolmuş DrIver:

Adından da anlaşılacağı gibi tam Türkiye’ye özel bir oyun. Gripati adlı Türk oyun firması tarafından geliştirildi. Hem HD hem de SD versiyonu bulunuyor. Türkiye’de ulaşımın önemli unsuru olan dolmuşları sizin kontrolünüze veriyor. Bakırköy-Taksim, Kadıköy-Taksim gibi güzergahları seçiyorsunuz. Güzergahınız üzerinde ilerleyerek yolda bekleyen tüm müşterileri topluyorsunuz. Böylece servetiniz artıyor. Seslendirme ve grafikleri de çok iyi. Dolmuşa binenler şoförle konuşabiliyor. Unity3D oyun motoru üzerinde geliştirilen Dolmuş Driver, birçok yabancı oyun otoritesinden yüksek puan aldı.
 
1010!:
iOS ve Android’de ücretsiz olarak indirilebiliyor. Yerli firma Gram Games tarafından geliştirildi. Eskinin Tetris oyununa benziyor. Gelen çubukları ve küpleri oyun içinde yerleştirmeniz gerekiyor. Altyapısı ve tasarımıyla dünyada en çok oynanan oyunlar listesine girmeyi başardı. Oyunda en yüksek skorları, Facebook hesabına bağlayarak arkadaşlarınızın yerini ve puanını görebilirsiniz. 1010! dünyada 25 milyon indirme sayısına ulaştı.
 
Oto yarışı mı, basketbol mu?
Traffic Racer:

Otomobil yarışı türünde bir oyun. Bir yarış oyunundan çok hayatta kalma oyunu gibi. Oyunda amaç daha ileriye daha çok ve daha hızlı gidebilmek. Sonuçta daha yüksek puan alabilmek. Oyunda Serbest, Tek Yön, Çift Yön ve Sonsuz olmak üzere dört farklı mod var. Oyunda, yoğun trafikte ulaşabildiğiniz en yüksek hızla aracınızı kullanarak en uzun mesafeye gidip puan almaya çalışıyorsunuz. Grafik ve ses efektleri çok iyi. Gerçekçi bir sürüş deneyimi sunuyor. Android ve iOS’da yer alıyor. Traffic Racer’ı ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu Soner Kara tek başına geliştirdi.
 
Real Basketball:
Basketbolda şut atma oyunu. Tamamen Türkçe ve sade bir arayüzü var. Tekli ya da çoklu oyuncu modundan birini seçiyorsunuz. eğitim modunda atışları nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Turnuva, Sonuna Kadar, Tek Top gibi altı oyun seçeneği var. All-Stars ve Blok modları ise ücretli. Basketbolcuyu, sahayı, topu istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.